avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozitul pe cladiri
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozitul pe cladiri

Buna ziua.Am mostenit o casa si ,implicit o groaza de probleme.Casa e foarte mare,terenul ,de asemenea,iar impozitul pe care il voi plati pe an,se pare ca va depasi salariul meu pe o luna.Casa e veche,de peste 50 de ani,dar s-a construit in anii 90 o extindere (aceasta este,practic,un corp separat,exista distanta de cativa cm intre peretii celor 2 cladiri) iar intrarea e comuna,se face prin casa veche.La Primarie nu au vrut sa imi dea 20% reducere pt casa veche,pretinzand ca anul constructiei casei noi se aplica si asupra casei vechi deoarece intrarea e comuna.Mie mi se pare o exagerare,la casa veche nu s-au facut niciun fel de reparatii de cand e construita.....Am studiat atent grila de impozitare actualizata,am facut calcule si nicidecum nu regasesc sumele din decizia de impunere....Primaria mi-a explicat ca se tine cont si de alti indici decat suprafata,zona si an de constructie,dar eu nu am gasit asa ceva in Codul Fiscal.Ce alti indici??? Grila de calcul e clara....Am solicitat sa mi se expuna modul de calcul,iar functionara m-a repezit spunand ca exista un program care genereaza automat sumele si ca nu are ce sa imi explice....Asta e o problema. A doua e legata de valoarea la care Primaria estimeaza casa.E dubla fata de valoarea de piata a imobilului.E normal?De un an ma chinui sa vand,am obtinut niste sume mult sub ce statul estimeaza....Oare nu ar trebui sa cer o expertiza imobiliara pe care Primaria sa o ia in calcul? Ce ma sfatuiti? Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Primaria-cum calculeaza impozitul si valoarea de impunere pe cladiri? Keyla Keyla Buna seara! Trebuie sa fac succesiunea dupa mama si am solicitat de la Primarie pentru notar un certificat fiscal al unui imobil ( o casa cu terenul ... (vezi toată discuția)
Cumparare proprietate fara autorizatie demolare / constructie dcgdcgdcg dcgdcgdcg Doresc sa cumpar o proprietate (casa la curte) dar intimpin niste probleme. Actualul proprietar a cumparat in anul 2000 casa si terenul (sector 3). Tot in ... (vezi toată discuția)
Casa noua construita pe amprenta casei vechi unika01 unika01 Buna ziua, Doresc sa achizitionez o casa. E noua, e la gri. Casa a fost construita intr-o zona necooperativizata (fara titlu de proprietatate), pe amprenta ... (vezi toată discuția)