Buna ziua.Am mostenit o casa si ,implicit o groaza de probleme.Casa e foarte mare,terenul ,de asemenea,iar impozitul pe care il voi plati pe an,se pare ca va depasi salariul meu pe o luna.Casa e veche,de peste 50 de ani,dar s-a construit in anii 90 o extindere (aceasta este,practic,un corp separat,exista distanta de cativa cm intre peretii celor 2 cladiri) iar intrarea e comuna,se face prin casa veche.La Primarie nu au vrut sa imi dea 20% reducere pt casa veche,pretinzand ca anul constructiei casei noi se aplica si asupra casei vechi deoarece intrarea e comuna.Mie mi se pare o exagerare,la casa veche nu s-au facut niciun fel de reparatii de cand e construita.....Am studiat atent grila de impozitare actualizata,am facut calcule si nicidecum nu regasesc sumele din decizia de impunere....Primaria mi-a explicat ca se tine cont si de alti indici decat suprafata,zona si an de constructie,dar eu nu am gasit asa ceva in Codul Fiscal.Ce alti indici??? Grila de calcul e clara....Am solicitat sa mi se expuna modul de calcul,iar functionara m-a repezit spunand ca exista un program care genereaza automat sumele si ca nu are ce sa imi explice....Asta e o problema. A doua e legata de valoarea la care Primaria estimeaza casa.E dubla fata de valoarea de piata a imobilului.E normal?De un an ma chinui sa vand,am obtinut niste sume mult sub ce statul estimeaza....Oare nu ar trebui sa cer o expertiza imobiliara pe care Primaria sa o ia in calcul? Ce ma sfatuiti? Va multumesc.