avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1903 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Primaria-cum calculeaza impozitul si valoarea de ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Primaria-cum calculeaza impozitul si valoarea de impunere pe cladiri?

Buna seara! Trebuie sa fac succesiunea dupa mama si am solicitat de la Primarie pentru notar un certificat fiscal al unui imobil ( o casa cu terenul aferent).Mi-au cerut o gramada de acte care in mod normal nu se cer-schita casei facuta de un specialist,extras Cf etc. In fine,am primit si certificatul. Valoarea de impunere pentru 234.10 mp construiti este 679.633,27 lei. Mi se pare foarte mult.Casa e facuta in 1940,dar pentru ca i-am facut izolatie,nu mai primesc scutire de impozit 20%,asa mi s-a explicat de catre functionara....Problema e ca eu am gasit o grila de calcul actualizata si nicidecum nu obtin aceasta valoare.... [ link extern ]
Casa e situata in Timisoara,in zona B,e constructie din caramida.Nu indraznesc sa mai merg sa cer lamuriri,functionarele s-au purtat execrabil si mi-au mai si pierdut dintre acte.Va rog,poate cineva care se pricepe ma lumineaza si pe mine de unde au scos aceasta valoare,pentru ca respectand grila de calcul aflata in vigoare,eu obtin cu totul altceva....Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 01:23, 12 Octombrie 2013
La aceasta valoare de impunere ar trebui sa platesti impozit pe cladiri in jur de 1360 lei. La grilele despre care vb se mai adauga niste coeficienti pevazuti de Legea nr.571/2003 Codul fiscal si de HGR 44/2004 care prevede Normele Metodologice de aplicare ale Codului Fiscal unde se dau si exemple de calcul ale impozitului.
Nu cred ca va putem calcula noi aici pe forum, valoarea de impunere, pt ca lipsesc mai multe elemente, in primul rand la o suprafata de 234 mp, trebuia sa stim, daca este prevazut imobilul cu mansarda, care se calculeaza diferit, se stie ca la un imobil cu o suprafata construita ce depaseste 150 mp, valoarea impozabilă a acesteia, se majorează cu câte 5% pentru fiecare 50 metri pătraţi sau fracţiune din aceştia. Valoarea de impunere se calculeaza conform Codului Fiscal, art. 251 Calculul impozitului pentru persoane fizice.

[ link extern ]

Parerea mea este ca puteti formula o cerere in care sa solicitati aceste elemente, este dreptul dvs, plus ca nu va fi nevoie sa mai discutati cu acel functionar care sa purtat urat. In raspunsul lor, veti vedea daca au respectat prevederile art.251, privind inregistrarea imobilului dvs, in baza de date, uneori se mai fac si greseli.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare constructie noua pers.fizica popromeo popromeo Bloc construit , receptionat si intabulat. Destinatie :Imobil multifunctional La declararea imobilului la fisc si calculul valorii de impozitare apar ... (vezi toată discuția)
Rog urgent raspuns impozit cladire si teren 2013 mari_vio mari_vio Buna ziua.Am si eu urmatoarea intrebare: Am o casa la curte construita pe o suprafata de 220 mp si are p+1+m situata la periferia orasului Magurele ... (vezi toată discuția)
Impozit pe locuinte gheorghita iana gheorghita iana Am cateva intrebari carora nu le gasesc raspunsul sau nu stiu unde sa le caut... Intentionez sa-mi construiesc o casa. Mi s-a spus (surse neoficiale) ca ... (vezi toată discuția)