avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cod COR si timp de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cod COR si timp de munca

buna ziua,
am 2 intrebari:
1-care este codul COR pentru asistent medical stomatologie si asistent medical radiologie (fara studii superioare)? Aleg codul pt asistent medical generalist (dar aici mi se cer studii superioare) sau aleg codul 3259 (ALŢI SPECIALIªTI ÎN DOMENIUL SÃNÃTÃŢII, ASIMILAŢI, NECLASIFICAŢI ÎN GRUPELE DE BAZÃ ANTERIOARE)?
2- pentru asistent radiologie, care este numarul de ore de munca pt o norma intreaga? care este temeiul legal pt stabilirea timpului de munca pt asistent radiologie?
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Zinaida Ciornii , Consultant resurse umane 22:05, 28 Septembrie 2013
Cerintele necesare ocuparii unui post se stabilesc de catre angajator tinand cont de prevederile COR, precum si de actele normative cu caracter special prin care se stabilesc nivele de studii minimale pentru ocuparea unor functii. Profesia de asistent medical este reglementata special prin OUG 144/2008 privind exercitarea profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moasa si a profesiei de asistent medical, precum si organizarea si functionarea Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania.
Potrivit art. 2 alin. (2) din OUG 144/2008 profesia de asistent medical se exercita cu titlurile oficiale de calificare de asistent medical/tehnician, conform specializarii prevazute in anexa 3. Iar anexa 3 din OUG 144/2008 prevede ca titluri oficiale de calificare de asistent medical/tehnician sunt:
- asistent medical/tehnician cu studii superioare:
- asistent medical/tehnician cu studii postliceale:
- asistent medical cu studii medii:
Deci, angajarea se poate realiza intr-o ocupatie/functie pentru care salariatul detine calificarea necesara desfasurarii noii activitati. Calificarea necesara se stabileste potrivit prevederilor Codului ocupatiilor din Romania si a prevederilor OUG 144/2008 care este reglementarea speciala in acest caz.
Ex.: cod COR 321102 - tehnician aparate electromedicale; cod COR 325101-Tehnician dentar.
2. art.112 din Codul Muncii
(1) Pentru salariatii angajati cu norma intreaga durata normala a timpului de munca este de 8 ore pe zi si de 40 de ore pe saptamana.
[ link extern ]
ARTICOLUL 7
(1) Medicii incadrati in laboratoarele de radiologie – imagistica medicala si laboratoarele de analize medicale, desfasoara activitate in doua ture.
(2) Continuitatea asistentei medicale in specialitati paraclinice se asigura prin linii de garda

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Participare concurs post asistent medical doynyta71 doynyta71 Buna ziua.Am terminat Facultatea de Medicina si Farmacie \"Dunarea de Jos\"Galati in anul 2013,specializarea Asistent Medical Generalist,anterior acesteia am ... (vezi toată discuția)
Schimbare functie IulianRD IulianRD Un salariat care are contract de munca inregistrat cu functia de a[b]sistent medical generalist ( cod cor 222101)[/b] a obtinut o noua specializare: ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a profesa expira AnccaS AnccaS Buna ziua! Am terminat facultatea de medicina (radiologie si imagistica- 3 ani), si nu am profesat dupa terminarea studiilor. In cati ani \"expira\" dreptul ... (vezi toată discuția)