avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul de a profesa expira
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul de a profesa expira

Buna ziua!
Am terminat facultatea de medicina (radiologie si imagistica- 3 ani), si nu am profesat dupa terminarea studiilor. In cati ani "expira" dreptul de a profesa in domeniu, si in ce consta redobandirea acestuia? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:52, 29 Iunie 2018
Dreptul de a profesa nu expira , ci poate valabilitatea atestatului de libera practica.


Cornel Vasile a scris:

Dreptul de a profesa nu expira , ci poate valabilitatea atestatului de libera practica.


Exact!
In cat timp expira?
În cazul în care un asistent medical generalist, o moaşă sau un asistent medical nu îşi exercită profesia efectiv, legal şi neîntrerupt pe o perioadă de cel puţin un an, în ultimii 5 ani de la data absolvirii studiilor care atestă formarea în profesie, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România reatestă, la cerere, competenţa profesională a acestuia, în vederea exercitării profesiei.
Multumesc pt raspuns. Atestarea aceasta consta intr-un examen, nu?
Reatestarea competenţei profesionale a asistenţilor medicali generalişti, moaşelor şi asistenţilor medicali în vederea exercitării profesiei se face, la cerere, de către o comisie a filialei Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, în baza Metodologiei de reatestare a competențelor profesionale a asistenţilor medicali generalişti, moaşelor şi asistenţilor medicali, .

In speta, este vorba despre un examen de reatestare a competențelor profesionale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie libera practica Simona77bis Simona77bis Buna ziua, am terminat in urma cu 5 ani postliceala de farmacie, dar nu am practicat niciodata. Acum imi caut de lucru, dar am aflat ca trebuie sa ma inscriu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. În cazul în care un asistent medical generalist, ... anca0704 anca0704 Bună ziua. În cazul în care un asistent medical generalist, o moaşă sau un asistent medical nu îşi exercită profesia efectiv, legal şi neîntrerupt ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. certificatul de membru eliberat de oammr cat are termen ... Cristinutza30 Cristinutza30 Buna ziua. Certificatul de membru eliberat de OAMMR cat are termen de valabilitate? (vezi toată discuția)