Buna ziua! De un an de zile ma confrunt cu o problema deloc noua pentru multi altii.. Vecinii de deasupra ma inunda la cel putin 2 luni! Prima oara m-au inundat in septembrie anul trecut dupa ce abia renovasem toata casa. In urma inundatiei, baia si camera alaturata au fost facute praf. Am fost la ei la usa si m-au rugat frumos(in prezenta unei prietene de a lor } sa nu ma duc la asigurari ca imi platesc reparatiile. Am reparat, am asteptat, nimic. De atunci m-au mai inundat de 5 ori eu reparand in acelasi timp de 3 ori pe banii mei. Penultima oara mi-a promis ca-mi da 150 de lei(eu cheltuind peste600) si timp de 6 luni m-a dus cu zaharelul. Acum 5 zile, m-a inundat iar. M-am dus la ea la usa si mi-a zis foarte frumos: ma doare-n... Mi-am facut asigurare de 120 de euro special. Deci cada care ar costa 250 de lei, n-o schimba dar 500 pe asigurare da. Si mi-a inchis usa in nas. Intrebarea mea este, ce pot face? Am fost la asigurari si astept sa ma despagubeasca. Dar cum pot face s-o oblig sa-si repare cada? La asociatia de locatari pot face o sesizare? Cum trebuie formulata? Si dc ma mai inunda, ce trebuie sa fac?Care sunt pasii de urmat, pt ca sigur se va mai intampla. Ca asigurarea merge o singura data. Va multumesc!
(Va rog sa nu mai postati texte exclusiv cu litere mari)
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa adresati vecinilor o notificare scrisa si trimisa cu scrisoare recomandata cu confirmare de primire prin care sa le atrageti atentia asupra tuturor celor relatate.
O puteti trimite si asociatiei de proprietari.
Daca in termenul stabilit de dumneavoastra nu repara defectiunea va trebui sa va adresati instantei.
Gabriel Klein Kiritescu
Va multumesc pentru raspuns! dar sincer sa fiu, nu stiu cum trebuie sa sune aceasta notificare. care ar fi termenul, etc. daca ati putea sa ma ajutati..
Va trebui sa va adresati unui avocat sau unui executor judecatoresc pt a va redacta si expedia acea notificare care tb sa cuprinda notiuni de fapt dar si sa faca trimitere la articole de lege.
Societatea de asigurari se va intoarce impotriva autorului prejudiciului pt a recupera suma pe care v-a platit-o dvs cu titlu de despagubire pt producerea riscului asigurat.
Daca se mai intampla puteti apela la un executor judecatoresc care sa constate starea de fapt si apoi ii puteti actiona in judecata, desi nu vad rostul acestui dosar ( cu cheltuieli de timp si bani ) atata timp cat aveti o asigurare valabila.