avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Ce trebuie aplicat: achizitie directa sau cerere de ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Ce trebuie aplicat: achizitie directa sau cerere de oferte

Buna ziua.
Va rugam sa ne ajutati in lamurirea urmatoarei spete:
-prin procedura de cerere de oferte a fost incheiat un contract de executie lucrari.Constructorul a executat 70% din contract, dupa care a intrat in faliment, contractul fiind reziliat de catre autoritatea contractanta.Ulterior pentru restul de executat de lucrari (30%) s-au aprobat indicatori tehnico - economici prin HCL.Valoarea estimata a restului de executat este sub pragul de 100.000 euro.

Intrebare: Avand in vedere ca valoarea estimata pentru restul de executat din lucrari este sub pragul de 100.000 euro si avand in vedere ca pentru intreaga lucrare s-a aplicat initial procedura de cerere de oferta, va rugam sa ne lamuriti daca trebuie aplicata achizitie directa sau procedura de cerere de oferte care s-a aplicat initial pentru intreaga lucrare.
Va rugam de asemenea sa ne precizati si cadrul legal (articolul exact )pentru ceea ce trebuie aplicat in acest caz.

Va multumim anticipat!
Cel mai recent răspuns: Faneli , utilizator 12:59, 23 Ianuarie 2014
Daca achizitia are loc in acelasi an este incident art.23 din OUG 34.
Va recomand sa faceti tot CO. In cazul asta veti publica justificarea privind CO in SEAP. Daca ANRMAP nu accepta, abia atunci faceti achizitie directa si nimeni nu va mai intreaba de ce. In caz contrar, daca alegeti direct achizitia directa veti fi luat la intrebari de controalele ulterioare.
Ultima modificare: Luni, 30 Septembrie 2013
vlad nicolae, moderator
Si daca achizitia are loc in ani diferiti, ce considerati ca trebuie aplicat? De exemplu: cererea de oferte in urma careia s-au executat 70 % din lucrari, s-a aplicat in 2013, iar pentru cele 30 % rest de executat, urmeaza a se ,,achizitiona'' un constructor in 2014. Multumesc!
Chiar daca nu v-ati propus de la inceput executia pe loturi, consider ca sunt aplicabile prevederile art. 29 alin 3 din OUG 34. Cerere de oferte, indiferent in ce an se executa restul de lucrari, pentru ca trebuie luata in considerare valoarea cumulata a tuturor obiectelor care intra in componenta lucrarii respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art.19 din oug 34/2006 dancantemir dancantemir Daca valoarea estimata este mai mica de 15000 euro este obligatoriu sa achizitiionez direct sau pot aplica una dintre proceduri (cerere de oferta) ... (vezi toată discuția)
Alegerea procedurii de achizitii publice alada alada Se poate opta pentru alegerea procedurii cerere de oferta desi dupa valoarea estimata se incadreaza la achizitie directa? (vezi toată discuția)
Incadrare tip de procedura achizitie Lilic68 Lilic68 Buna seara, Am bagat pe SEAP o documentatie de atribuire la procedura de cerere de oferta pt ca valoarea totala a contractului (cu TVA) depaseste 15000 E. ... (vezi toată discuția)