avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Decizie pentru indemnizatie CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Decizie pentru indemnizatie CCC

Buna ziua,

am depus dosarul pentru indemnizatie CCC prin august, deodata cu dosarul pentru alocatie.
am primit prin posta o decizie in care se mentioneza ca a fost "acordata alocatie in cuantum de 200 de lei incepand cu 1 iulie 2013".
sotia se afla in situatia ca a avut in perioada de un an inaintea nasterii o intrerupere in activitate (avea doua fractiuni de luna, conform topicului: www.avocatnet.ro/content/for... ).
intrebari:
1) se emite decizie separata pentru fiecare dosar? una pentru alocatie si una pentru indemnizatie? nu ar trebui sa primesti informare si daca nu este aprobata indemnizatia?
2) mai sint valabile reglementarile mentionate in topicul de mai sus?
3) cum putem contesta decizia, daca aceasta este ca nu primeste sotia indemnizatie?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: farcas25 , utilizator 16:24, 30 Septembrie 2013
1. Se primeste o singura decizie de primire a indemnizatiei pentru CCC.

2. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 2
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:

a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara;

b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.
...

Art. 4
(1) In calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin.(5) si (6), considerate luna intreaga.

(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).

(3) Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (2).

(4) In situatia in care nasterea copilului se produce inainte de termen, perioada prevazuta la art. 2 alin. (1) se diminueaza cu perioada cuprinsa intre data nasterii copilului si data prezumata a nasterii, certificata de medicul de specialitate.

Aceste prevederi sunt inca in vigoare.

3. Dupa primirea dosarului de la Primaria, AJPIS va emite fie o decizie de admitere sau, după caz, de respingere a dosarului respectiv.
Contestaţiile formulate împotriva deciziei emise de AJPIS se soluţionează potrivit Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare.
Multumesc pentru lamuriri!
ne-am panicat putin cand am primit decizie doar pentru alocatie.
Respecte!
1. Luati legatura cu AJPIS, prin telefon sau e-mail si intrebati ce se intampla cu cererea dvs. pentru indemnizatia pentru CCC.

2. Din august si pana acum (daca ati si primit decizia pentru alocatia de stat pentru copii) trebuia sa primiti si o decizie, fie de aprobare, fie de respingere, privitoare la indemnizatia pentru CCC.
Am contactat prin telefon agentia din Bistrita si este aprobata si indemnizatia CCC.
Multumesc pentru suportul prompt...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului Lauraalexia Lauraalexia Buna ziua! Am si eu o intrebare. Vreau sa stiu daca ma pot incadra la idemnizatia de creștere a copilului.. Am fost in somaj din noiembrie pana pe 11 mai ... (vezi toată discuția)
Respingere dosar indemnizatie crestere copil Nata88 Nata88 Buna ziua! Am depus dosarul pentru indemnizatie crestere copil ,fiind angajata din 29.05.2015 pana pe 20.04.2016,data nasterii copilului,motivul respingerii ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului mikey33 mikey33 sotul meu a avut contract de munca in Italia pana in data de astazi 01/10!2013.A gasit un contract de munca cu data de maine in Romania dar ni sa spus ca ... (vezi toată discuția)