Buna ziua.Am aplicat la un job la forta civica pt observator la alegeri pe 7 iulie dc am inteles bine,am primit ca raspuns un formular in care trebuie sa trec 15 persoane ca sustinatori ai mei cu datele lor personale si sa trimit acest formular la o adresa prin scrisoare recomandata.INTREBAREA MEA ESTE: exista vreun pericol ca datele acelor persoane sa fie prelucrate in alt sop? ma refer la CNP,seria si nr de buletin.Va multumesc.
Asta e ultimul comunicat pe care l-am primit de la ei:
Comisii de vot
Acest mesaj este trimis de catre compania Compania - Partidul FORTA CIVICA in urma aplicarii la unul din joburile acestei companii.
In urma sezizarilor facute de unii aplicanti la cererea noastra de pe e-jobs venim cu urmatoarele lamuriri :
1.Persoanele desemnate de noi vor fi membri observatori in comisiile sectiilor de votare.
2.Instructajul si plata se va face de primaria de care apartine sectia de votare, in urma imputernicirii date de partid.
3.Persoanele care semneaza ”listele alegatorilor ce sustin candidatii FORTA CIVICA” trebuie sa aiba varsta legala de minim 18 ani , nu trebuie sa fie membre al partidului nostru, nu devin membre prin semnarea acestei liste si nu vor avea nicio obligatie ulterioara fata de partid.
4.La alegeri, conform legii electorale, participa doar partidele care depun liste de sustinatori si doar acestea au dreptul sa desemneze membri in comisiile sectiilor de votare.
In cazul acesta,completarea sau refuzul completarii unei liste de sustinatori reprezinta un criteriu de selectie.
Daca dumneavoastra sunteti dispus sa ne sprijiniti prin completarea macar a unei liste insemana ca dumneavoastra sunteti dispus sa ne aparati interesele si in momentul votarii.
Daca dumneavoastra nu vedeti cu ochi buni faptul ca trebuie sa ne sprijiniti iar completarea macar si a unei liste vi se pare o smecherie, atunci noi vom considera ca sunteti interesat doar in obtinerea de bani indiferent de ce se intampla in momentul votului si nu veti riposta la tentativa celorlalte persoane desemnate de celelalte partide de-a falsifica semnaturile alegatorilor sau de-a frauda buletinelor de vot in care este implicat partidul nostru.
Vom completa listele de membri observatori la sectiile de vot in ordinea primirii listelor semnate de sustinatori.
In situatia in care intr-o localitate vor fi mai multe cereri decat numarul de sectii vom tine cont de numarul de liste completate indiferent de data primirii lor.
Precizam ca atat solicitarea noastra cat si modalitatea de completare a listelor de membri si sutinatori sunt conforme cu prevederile legale.
Faptul ca ne-am adresat unui site legal pe Internet nu este mai putin legal decat daca ne-am fi adresat dumneavoastra prin mass-media,(TV,Radio,ziar) pe strada sau la usa dumneavoastra.
Pentru ca suntem obligati ca listele sa le depunem in original va rugam sa ni le trimiteti prin una din cai: personal,posta(recomandata ar fi de preferat),curier pe adresa
Bucuresti,B-dul MARASTI nr 61 et.2 camera 217,sector 1 .cod.011464
Modelul de lista il gasiti postat pe prima pagina a site-ului partidului www.partidulfortacivica.ro si se deschide in format Word sau pe a doua pagina care se deschide cu Adobe Reader.
Vicepresedinte,Sef al Departamentului de organizare si dezvoltare
prof.ing Camelia Trufasu
Deci pana la urma, asa cum era destul de limpede, acea lista cu sustinatori este pentru partid(banuiesc pentru candidatii ulteriori ai partidului) nu pentru dvs (cum reiesea din primul post), semnaturi de care, firesc, orice partid are nevoie conform legii pentru a-si valida candidatii.
Acum, daca persoanele care le cunoasteti n-au nici o obiectie sa fie trecute pe liste si poate chiar sunt sustinatori ai acestui partid, banuiesc ca nu ar fi nici o problema sa semneze "de sustinere".Insa vor stii oare aceste persoane pentru ce, si mai alespentru cine semneaza de sustinere?
Eu nu pricep ce are de a face observatorul din partea unui partid cu sustinerea partidului. Recunosc, nici nu cunosc prea bine legislatia in domeniu insa mi se pare o idee usor impertinena sa afirma ca unicul interes este acela al banului daca refuzati aceasta lista. Pana la urma, si daca ar fi asa, dansii va platesc pentru munca prestata, aceea de observator, nu pentru devotamentul fata de partid. Dar ma rog, cand vine vorba de politica, reperele sunt altele. :stunned:
Eu personal nu as accepta. Nu vad decat o alta modalitate de-a manipula opinia publica si de-a aduna , smechereste, semnaturi pentru proprii candidati.
Insa, decizia trebuie sa va apartina numai dumneavoastra! :)
Am noutati...am trimis un mail catre Forta Civica in care am semnalat modul abuziv de a strange semnaturi pt partid folosindu-se de disperarea oamenilor de a gasi un job....si stiti ce raspuns am primit din partea lor?
Raspunsul este: asa si?
Aveti idee unde ma pot adresa pt a depune o sesizare in acest sens?