avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de proprietari nu vrea sa-mi semneze PV de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de proprietari nu vrea sa-mi semneze PV de deconectare

Am cumparat un apartament in Bucuresti (Colentina) si pentru a incepe sa-mi fac dosarul pentru montajul acestei centrale, ma lovesc de o problema de care nu pot sa trec, aceasta problema fiind, asociatia de proprietari care refuza sa-mi dea o adeverinta prin care sa reiasa ca sunt deacord cu montarea acestei centrale de apartament la mine in casa. Pentru autorizarea acestui proiect imi trebuie ca si document de inceput aceasta adeverinta de la asociatia de proprietari, care aceasta asociatie refuza sa mi-o elibereze. Mentionez ca sunt la zi cu toate datoriile la zi in ceeace priveste intretinerea la acest bloc si faptul ca mai sunt alte cateva persoane care au montate centrale termice de apartament. Vin cu rugamintea respectuasa la voi sa-mi spuneti si mie ,pasii,calea pe care trebuie sa-i urmez pentru ,a-mi putea obtine aceasta adeverinta( acordul asociatiei).
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 13:22, 2 Octombrie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
Demersurile catre asociatie sunt facute din data de 10.08.2013.......Cine este de vina???????
~ Conținut șters la cerere ~
Acordul despre care vorbeste @hlli nu se da in AG pentru fiecare „caz” in parte. Sunt de acord ca in cadrul unei AG statutare sa se discute problema deconectarilor de la sistemul centralizat. Se discuta si se hotaraste o procedura pe care proprietarii trebuie sa o respecte. Apoi, intre sesiuni, com. executiv are rolul sau, insa dupa cum stim, din practica, pentru a te deconecta de la sistemul centralizat, mai bine muți un deal... Fiecare furnizor de energie termica, sub protectia legislatiei actuale, si-a facut propria procedura, astfel ca la un moment dat omul se cam lasa pagubas. Este ca o „legare de glie” a consumatorului si s-ar putea ca intr-un eventual proces pe care furnizorul l-ar intenta as. prop., acesta sa nu aiba castig de cauza.
Cum-necum, la data la care discutam, este cam tarziu, asa cum ati spus mai sus, insa daca omul se deconecteaza, nu are de platit decat o eventuala operatiune de golire-reumplere a instalatiei cu apa (undeva sub 200 lei, la noi), apoi notifica as. prop. ca „subsemnatul... , proprietarl al apartamentului..., m-am deconectat de la sistemul centralizat de incalzire si apa calda menajera, mi-am montat CT murala si va rog sa veniti sa constatati acest lucru (se face proces-verbal de constatare) pentru a nu mi se repartiza costuri cu incalzirea locuintei si a apei calde menajere”.
Sigur, nu este cea mai „ortodoxa” maniera de lucru, dar, asta e...
trebuie sa atrag atentia ca proprietarilor care s-au deconectat de la sistemul centralizat li se vor repartiza costuri cu incalzirea spatiilor comune, precum si a reparatiilor la instalatia de incalzire. Deja aceasta este o alta discutie dezbatuta si rasdezbatuta de noi pe forum.
........................
Intre timp am aflat de la @elga50 ca RADET a dat drumul la caldura....
Ultima modificare: Miercuri, 2 Octombrie 2013
Adam Grecu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instalare cazan, boiler alta instalatie de caldura/apa calda im82 im82 Buna ziua, Locuinta la bloc. Pentru instalarea unui cazan sau boiler sau alta instalatie de generare a apei calde menajere sau agent termic de ce semnaturi ... (vezi toată discuția)
Debransare toamna-iarna vsu vsu Buna ziua! La noi in bloc a aparut o situatie interesanta. 3 vecini s-au gindit ca vor sa monteze centrala termica si sa se debranseze de la RADET. Au ... (vezi toată discuția)
"agentul termic" inseamna caldura? ContSters279729 ContSters279729 M-am debransat de la sistemul de incalzire la jumatatea lunii octombrie 2012 ( am adus la cunostinta asociatiei de propietari mi-au dat un numar de ... (vezi toată discuția)