Acordul despre care vorbeste @hlli nu se da in AG pentru fiecare „caz” in parte. Sunt de acord ca in cadrul unei AG statutare sa se discute problema deconectarilor de la sistemul centralizat. Se discuta si se hotaraste o procedura pe care proprietarii trebuie sa o respecte. Apoi, intre sesiuni, com. executiv are rolul sau, insa dupa cum stim, din practica, pentru a te deconecta de la sistemul centralizat, mai bine muți un deal... Fiecare furnizor de energie termica, sub protectia legislatiei actuale, si-a facut propria procedura, astfel ca la un moment dat omul se cam lasa pagubas. Este ca o „legare de glie” a consumatorului si s-ar putea ca intr-un eventual proces pe care furnizorul l-ar intenta as. prop., acesta sa nu aiba castig de cauza.
Cum-necum, la data la care discutam, este cam tarziu, asa cum ati spus mai sus, insa daca omul se deconecteaza, nu are de platit decat o eventuala operatiune de golire-reumplere a instalatiei cu apa (undeva sub 200 lei, la noi), apoi notifica as. prop. ca „subsemnatul... , proprietarl al apartamentului..., m-am deconectat de la sistemul centralizat de incalzire si apa calda menajera, mi-am montat CT murala si va rog sa veniti sa constatati acest lucru (se face proces-verbal de constatare) pentru a nu mi se repartiza costuri cu incalzirea locuintei si a apei calde menajere”.
Sigur, nu este cea mai „ortodoxa” maniera de lucru, dar, asta e...
trebuie sa atrag atentia ca proprietarilor care s-au deconectat de la sistemul centralizat li se vor repartiza costuri cu incalzirea spatiilor comune, precum si a reparatiilor la instalatia de incalzire. Deja aceasta este o alta discutie dezbatuta si rasdezbatuta de noi pe forum.
........................
Intre timp am aflat de la @elga50 ca RADET a dat drumul la caldura....