avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Despagubire dupa furtuna
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Despagubire dupa furtuna

In urma unei furtuni puternice(Deva, 26 august, 2013), acoperisul de tabla de pe blocul vecin a fost purtat de vant pe acoperisul izolat proaspat(cu acte, prin asociatie, cu garantie 10 ani) cu covor bituminos de pe blocul meu avariindu-l.Avariile au constat din zgarieturi pana la "os" pe acoperis.A doua zi acoperisul meu a fost peticit dar firma a zis ca am pierdut garantia de 10 ani.Dupa o luna au inceput ploile si pe undeva intra apa si se umezeste tavanul.De refacut in intregime(dupa cum spune firma cu care am lucrat) nici nu se pune problema, vecinii mei nici nu vor sa mai auda.Ce as putea face?Se pot cere despagubiri, prin asociatie, de la locatarii de pe blocul de unde a zburat acoperisul?Am inteles dintr-un material tv ca niciunul nu avea autorizatie de contructie pentru acoperisurile care au zburat.
Cel mai recent răspuns: Jabbarom , utilizator 09:34, 2 Octombrie 2013
Este o situatie complexa,
Este hazardat , "la rece ",fara expertiza tehnica,a ne pronunta asupra vinovatiei locatarior de pe blocul de unde a zburat acoperisul
Apreciati ca acestia se fac vinovati ca dupa ce au achitat executia de acoperis de tabla,acesta datorita consecintelor conditiilor meteorologice a cauzat prejudicii asociatiei dvs ?
Nu ati facut precizari asupra persoanei care si-a asumat responsabilitatea ca dupa eveniment,sa intervina neautorizat A doua zi acoperisul meu a fost peticit



Am chemat firma care ne-a facut acoperisul.In urma reparatiei (petecirii) firma respectiva a spus ca nu mai garanteaza 10 ani lucrarea.

Avand asigurare la locuinta, inclusiv pentru caderi de corpuri, am deschis dosar de daune.Problema este ca probabil despagubirea va fii ceva din cota parte alocata mie a acoperisului, deci mult mai mica decit valoarea lucrarii de refacere totala a acoperisului.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Octombrie 2013
Adriantot, moderator
Garantia emisa de executant are niste conditii.Cititi in contract care sunt acestea.
Mariana Apostol a scris:

Garantia emisa de executant are niste conditii.Cititi in contract care sunt acestea.


Din contract:

"Calitatea lucrarilor:
Executantul raspunde si garanteaza calitatea lucrarilor pe o perioada de 10
ani, obligandu-se sa remedieze toate defectele de calitate aparute in
timpul garantiei, cu exceptia celor datorate beneficiarului."


Scrie si in ce conditii se pierde garantia?

Alte discuții în legătură

Termen de raspuns 30 de zile, ce se poate face dupa (asociatie de locatari) utilizator81 utilizator81 Buna ziua tuturor, inainte de a pune intrebare o mica explicatie a problemei. *locuind la ultimul etaj si avand probleme recurente cu izolatia m-am hotarat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am o nelamurire in legatura cu garantia pentru urmatoarea ... Stefan91219 Stefan91219 Buna ziua. Am o nelamurire in legatura cu garantia pentru urmatoarea lucrare: Schimbare eternit cu tabla fara a se modifica structura sau forma ... (vezi toată discuția)