avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns caci chiar nu stiu ce sa fac. Desi sunt casatorita cu sotul de 2 ani de zile in ultimul timp ne-am tot certat din cauza bauturii. Eu pot sa accept multe lucruri insa bautura chiar nu pot sa o accept, poate ca gresesc eu insa nu cred ca merit o viata plina de certuri doar pentru ca pentru el este mai importanta ca propria casnicie, oricat de mult de mult il iubesc nu pot sa accept asa ceva.Cand se ameteste imi vorbeste foarte urat si nu cred ca mai suport mult lucrul acesta. As vrea sa ma duc sa depun cerere de divort insa nici nu stiu unde trebuie sa ma duc. A doua problema este ca el trebuie sa plece duminica la operatia de hernie de disc, nici nu stiu cand sa ma duc sa depun cererea, pana duminica sau dupa ce isi mai revine, ideea e ca daca mai continua asa nici nu cred ca mai rezist mai mult de o luna sau doua. Nu as vrea sa-l afecteze daca depun cererea acum, as vrea sa-l stiu bine, parca nici nu as vrea sa-l "lovesc acum cand este jos". Ma gandeam sa rezis pana dupa operatie si apoi sa ma duc sa depun cererea, insa nu stiu unde sa ma duc...chiar nu stiu cum sa procedez.
Cel mai recent răspuns: adynutza26 , utilizator 14:19, 9 Octombrie 2013
Doamna asteptati sa-si rezolve problema de sanatate.
Primul pas pe care trebuie sa-l faceti este sa mergeti la un mediator pentru a parcurge procedura informarii despre mediere. Mediatorul va va invita pe sot si pe dumneavoastra la o sedinta de informare privind medierea si daca nu se ajunge la niciun rezultat , adica nu conveniti de comun acord sa divortati sau sa va impacati, mediatorul va va elibera un certificat de informare .
Certificatul de informare va este necesar in mod obligatoriu la depunerea cererii de divort in instanta, altfel cererea dumneavoastra va fi respinsa ca inadmisibila.
Poate sa para o intrebare ciudata insa as vrea sa stiu unde gasesc acest mediator, la tribunal ? Am nevoie sa stiu toate detaliile,chiar daca vreau sa astept sa-si revina sa fiu sigura ca este ok, in primul rand vreau sa stiu ca este bine, imi este teama ca daca ii spun acum o sa renunte la operatie ..........chiar are nevoie sa se opereze.
Dati o cautare pe internet, gasiti pe cineva in apropiere de locuinta dvs sau de judecatorie. Cererea de divort se depune la judecatoria de pe raza ultimului domiciliu comun. Puteti s-o depuneti acum ca dureaza pana va da termen si va completati dosarul apoi, pana la primul termen.
offtopic: imi aduc aminte de o batrana cu mana pusa in ghips, rupta de barbat-su dupa o betie, intrebata de reporter de ce mai sta cu el a zis : e, maica, speram si eu sa se schimbe.. era maritata cu el de vreo 50 de ani.. asa si dvs acum.
Ultima modificare: Marți, 1 Octombrie 2013
gi-jane2, moderator
Doamne fereste, nu a indraznit niciodata sa ridice palma la mine, nici vocea nu-i dau voie sa o ridice insa chiar nu vreau sa astept sa se ajunga la asa ceva in speranta ca intr-o zi cu soare si doua dimineti el o sa fie in stare sa se schimbe/ sa faca un compromis, de asta ma interesez si imi strang toate datele. Deci la tribunal tre` sa merg, vreau sa ma duc sa intreb care este procedura, ce fel de pretentii ar putea avea avand in vedere ca suntem casatoriti de doi ani, casa este pe numele meu si al surorii mele caci este casa mostenita- nu mi-a trecut si nici nu o sa-mi treaca sa fac acte la cineva oricat de "indragostita as fi", cu toate acestea vreau sa stiu ce pretentii ar putea sa aiba....nu vreau sa retin nimic din ce am achizitionat impreuna in acesti doi ani.....cum as putea sa combat eventualele pretentii. Cat se opereaza, si apoi vreo doua luni cat se face bine vreau sa-mi strang toate informatiile necesare, sa stiu in ce ma bag. Pentru inceput mi-am salvat un mesaj "dragut" lasat de el pe fix aseara(a intrat robotul si l-a prins cand a zis "raspunde in gatul matii"), eu inteleg ca era ametit dar nu vreau sa-mi vorbeasca asa si am si apelul dat de mine( tot aseara) la politie caci ma scotea din sarite si cand am sunat am mentionat ca era beat.
Oricum, din cate am inteles primul pas e sa ma duc la judecatorie. Multumesc frumos.
Un om care are problema cu bautura nu are capacitatea de a se schimba singur, aceste asteptari sunt nerealiste.
Eu vad 2 variante asa, pe rapid: ori discutati cu el cand e treaz si luati o decizie impreuna, faceti reguli etc. ori divortati.
E important insa sa luati o decizie cu inima impacata ca sa nu o regretati.

Alte discuții în legătură

Divort CRISTIvarga CRISTIvarga DACA SOTIA A INVENTAT UN MOTIV DE DIVORT CAND EA DE FAPT AVEA PE ALTCINEVA,POATE PIERDE PROCESUL?LA 3 SAPTAMANI DUPA CE M-A DAT AFARA DIN CAMINUL CONJUGAL SI-A ... (vezi toată discuția)
Corectitudinea unui mediator ContSters267915 ContSters267915 Sunt solicitat sa merg la un mediator ales de sotia mea (eu am vrut sa alegem unul la intamplare, adica tras la sorti sau...). Ea insista sa facem medierea ... (vezi toată discuția)
Divort, procedura adrianmandezu adrianmandezu buna ziua. as dori sa adresez urmatoarea intrebare. sunt casatorita de 1 an de zile si as vrea sa divortez.mentionez ca nu am bunuri cu actualul sot si nici ... (vezi toată discuția)