avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, procedura
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, procedura

buna ziua. as dori sa adresez urmatoarea intrebare. sunt casatorita de 1 an de zile si as vrea sa divortez.mentionez ca nu am bunuri cu actualul sot si nici copii.problema este ca sotul nu vrea sa divorteze de mine,certificatul de casatorie fiind la el.el imi cere bani sa mi de a divortul.ce pot face sa divortez , ce pasi trebui facuti.va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:37, 2 Februarie 2014
Se recurge la procedura obligatorie a medierii si ulterior puteti introduce actiune in instanta.

Art. 373-403 din noul Cod civil stabilesc conditiile de desfacere a casatoriei.

Alexandru Luciu
Daca nu exista posibilitatea unui divort amiabil(la notar sau la primarie)formulati actiune divort,depuneti duplicat de la certificatul de casatorie,realizati procedura informarii despre beneficiile medierii si asteptati ca cererea dvs sa se judece.Pe langa acte solicitati si audierea unui martor care sa mentioneze problemele dvs ce duc la imposibilitatea continuarii mariajului.Succes.
si cum il duc la mediator???? nu vrea sa mearga, nu vrea sa accepte divortul, nu vrea nimic decat contra cost.eu nu am bani iar el stie asta si joaca ca atare.
doar informare privind medierea este obligatorie si o poate face si avocatul. intentati divort la judecatoria unde aveti domiciliul comun , insa trebuie sa aveti probe
eu de 8 luni lucrez in italia iar toti bani castigati ii trimiteam lui in tara iar el ii ducea la carciuma. am chitantele de la care ii timteam bani lunar. cu nume,,,adresa..tot. e suficient?va rag ajutati ma. va multumesc

Alte discuții în legătură

Divort in instanta cmunteanu2002 cmunteanu2002 Buna ziua, As dori cateva informatii privitoare la desfacerea unei casatorii pe cale judecatoreasca: [b]Situatia actuala:[/b] - ambii soti ... (vezi toată discuția)
Sotia abuzata are nevoie de dovezi ale abuzului, in vederea divortului? InaBucur InaBucur Este vorba despre o sotie abuzata (fizic si psihic, sot violent si alcoolic, nu aduce bani in casa, etc), care doreste sa divorteze (au si un copil minor). Are ... (vezi toată discuția)
Mediere sau nu? bogdanA2012 bogdanA2012 Buna seara! As dori si eu o informatie, in urma unei neintelegeri cu privire la un partaj succesoral in fata notarului, partea respectiva a refuzat partajul. ... (vezi toată discuția)