Este vorba despre o sotie abuzata (fizic si psihic, sot violent si alcoolic, nu aduce bani in casa, etc), care doreste sa divorteze (au si un copil minor). Are nevoie de dovezi ale abuzului in vederea initierii divortului, si daca da, in ce ar consta aceste dovezi? Trebuie mers la mediator inaintea depunerii dosarului de divort, sau nu este obligatorie aceasta etapa?
daca vrea desfacerea casatoriei din vina exclusiva a sotului si va scrie ca e abuzata fizic, va trebui sa dovedeasca cu inscrisuri - eventuale certificate medico legale, martori- nu neaparat care sa fi asistat la scandal ci pot fi si din cei carora sotia li s-a plans, interogatoriul paratului- puneti intrebari pe o hartie, o inaintati judecatorului si el il intreaba ce ati vrut dvs sa fie intrebat, ce credeti ca va conta in cazul dvs- ca ex : e adevarat ca in data da sau cu ocazia cutare, m-ai batut de m-ai lasat lata? cam asa.
Poate va intelegeti la mediator si semnati un acord, astfel ca veti divorta prin acord.
Imi cer scuze, inca o intrebare:
In cazul in care una din parti nu doreste divortul, respectiv refuza vizita la mediator, cealalta parte mai are vreo sansa sa divorteze, sau este blocata de refuzul partenerului?
Divort
marcelutza
Buna ziua
As vrea sa stiu cum se poate divorta,daca sotul nu vrea?De comun acord am depus cecerea de divort la tribunal,dar nu s-a prezentat la prima ... (vezi toată discuția)