avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sotia abuzata are nevoie de dovezi ale abuzului, in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sotia abuzata are nevoie de dovezi ale abuzului, in vederea divortului?

Este vorba despre o sotie abuzata (fizic si psihic, sot violent si alcoolic, nu aduce bani in casa, etc), care doreste sa divorteze (au si un copil minor). Are nevoie de dovezi ale abuzului in vederea initierii divortului, si daca da, in ce ar consta aceste dovezi? Trebuie mers la mediator inaintea depunerii dosarului de divort, sau nu este obligatorie aceasta etapa?
Cel mai recent răspuns: InaBucur , utilizator 11:24, 15 Ianuarie 2014
Trebuie mers la mediator.
Trebuie sa dovediti cu martori tot ceea ce veti relata in scris in actiunea de divort.
Se poate lua si interogatoriu.
imi puteti da detalii despre interogatoriul mentionat? Cine sa ia, cui, in ce conditii, etc?
Va multumesc.
daca vrea desfacerea casatoriei din vina exclusiva a sotului si va scrie ca e abuzata fizic, va trebui sa dovedeasca cu inscrisuri - eventuale certificate medico legale, martori- nu neaparat care sa fi asistat la scandal ci pot fi si din cei carora sotia li s-a plans, interogatoriul paratului- puneti intrebari pe o hartie, o inaintati judecatorului si el il intreaba ce ati vrut dvs sa fie intrebat, ce credeti ca va conta in cazul dvs- ca ex : e adevarat ca in data da sau cu ocazia cutare, m-ai batut de m-ai lasat lata? cam asa.
Poate va intelegeti la mediator si semnati un acord, astfel ca veti divorta prin acord.
Multumesc pentru raspunsuri, o zi buna
Imi cer scuze, inca o intrebare:
In cazul in care una din parti nu doreste divortul, respectiv refuza vizita la mediator, cealalta parte mai are vreo sansa sa divorteze, sau este blocata de refuzul partenerului?

Alte discuții în legătură

Divort rapid - un copil minor, fara bunuri de partajat AmaliaPopescu AmaliaPopescu Doresc sa divortez de sotul meu.Tin sa mentionez ca avem un copil impreuna(varsta> 3luni).As vrea sa se termine cat mai repede,fara avocati.Unde pot divorta ... (vezi toată discuția)
Divort marcelutza marcelutza Buna ziua As vrea sa stiu cum se poate divorta,daca sotul nu vrea?De comun acord am depus cecerea de divort la tribunal,dar nu s-a prezentat la prima ... (vezi toată discuția)
Divort..va rog mult sa ma ajutati roberta-daria roberta-daria va rog mult sa-mi spuneti ce motive se pt invoca pt un divort amiabil.mentionez faptul ca adevaratul motiv pt care doresc sa divortez este faptul ca nu ne mai ... (vezi toată discuția)