avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sotia abuzata are nevoie de dovezi ale abuzului, in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sotia abuzata are nevoie de dovezi ale abuzului, in vederea divortului?

Este vorba despre o sotie abuzata (fizic si psihic, sot violent si alcoolic, nu aduce bani in casa, etc), care doreste sa divorteze (au si un copil minor). Are nevoie de dovezi ale abuzului in vederea initierii divortului, si daca da, in ce ar consta aceste dovezi? Trebuie mers la mediator inaintea depunerii dosarului de divort, sau nu este obligatorie aceasta etapa?
Cel mai recent răspuns: InaBucur , utilizator 11:24, 15 Ianuarie 2014
Nu e blocata nici la mediere nici in instanta:), merge la mediator sa se informeze despre avantajele medierii, mediatorul il invita si pe sot, iar daca nu se prezinta va da un certificat sa v-ati informat si il depuneti si pe ala la dosarul de divort. In instanta conteaza sa il citati corect, iar cand instanta va constatat ca procedura de citare e indeplinita, procesul se va judeca in lipsa.
Multumesc, numai bine
abuzuriele se poat proba cel mai cert prin certificat medico-legal .in rest daca nu se prezinta sotul cu atat mai bine! se judeca in lipsa dar trebuie sa aveti probe.aveti copii minori?
Imi cer scuze pentru raspunsul tarziu, nu am vazut mesajul dvs. DA, exista un copil minor.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort rapid - un copil minor, fara bunuri de partajat AmaliaPopescu AmaliaPopescu Doresc sa divortez de sotul meu.Tin sa mentionez ca avem un copil impreuna(varsta> 3luni).As vrea sa se termine cat mai repede,fara avocati.Unde pot divorta ... (vezi toată discuția)
Divort marcelutza marcelutza Buna ziua As vrea sa stiu cum se poate divorta,daca sotul nu vrea?De comun acord am depus cecerea de divort la tribunal,dar nu s-a prezentat la prima ... (vezi toată discuția)
Divort..va rog mult sa ma ajutati roberta-daria roberta-daria va rog mult sa-mi spuneti ce motive se pt invoca pt un divort amiabil.mentionez faptul ca adevaratul motiv pt care doresc sa divortez este faptul ca nu ne mai ... (vezi toată discuția)