Buna ziua
As vrea sa stiu cum se poate divorta,daca sotul nu vrea?De comun acord am depus cecerea de divort la tribunal,dar nu s-a prezentat la prima infatisare si mi-a zis ca nici nu va mai merge.Avem un baiat de 16 ani,dar el nu-i are grija.Este alcoolic si de 17 ani promite ca se lasa,dar...Ce pot face?cum sa divortez?
Multumesc pt. sfaturi
Este suficient ca dvs. sa insistati in sustinerea cererii de divort in fata judecatorului, sa audiati martori si sa depuneti orice alt inscris cu care puteti dovedi aceast comportament al sotului.
In aceste conditii. instanta cu siguranta va aadmite cererea de divort si va dispune desfacerea casatoriei, indiferent daca el se prezinta sau nu la instanta.
De ce sa fi mers la mediere daca au depus cerere pt divort prin acord ?
Daca nu se prezinta, trebuie sa va schimbati cererea si potrivit ar fi din culpa comuna, veti apela si la un mediator pt a va informa despre beneficiile medierii.
Fiind un litigiu pe dreptul familiei, legiuitorul impune sa aveti procesul verbal despre avantajele medierii pe care sa il depuneti in instanta in original (fie de la un mediator, fie de la un avocat!); daca sotul nu este de acord, asa cum v-au aratat si ceilalti colegi, puteti sa il actionati in judecata si cu probe (martori, interogatoriu, inscrisuri) puteti solicita desfacerea casatoriei din vina exclusiva a sotului; daca probatoriul administrat este convingator (asta depinde si de dvs. si de avocatul la care veti apela!), instanta va desface casatoria respectiva si fara acordul sotului dvs.!
Divorț
ethel
Bună seara,
Un cuplu vrea să divorțeze. Soțul vrea să înainteze cererea de divorț, dar soția nu este de acord.
Dacă în fața notarului soția nu ... (vezi toată discuția)