Un cuplu vrea să divorțeze. Soțul vrea să înainteze cererea de divorț, dar soția nu este de acord.
Dacă în fața notarului soția nu este de acord cu desfacerea căsătoriei, soțul trebuie să o dea în judecată, cred. Cu ocazia procesului de divorț - dacă soția nu este de acord cu desfacerea căsătoriei, cât timp ar putea dura acest proces ? Ce modalitate/modalități de a divorța cât mai repede ar putea exista ?
Puteți apela la mediator în vederea soluționării problemelor legate de desfacerea căsătoriei prin divorț.Procedura medierii este rapidă, oferă confidențialitate și are costuri reduse prin comparație cu un proces judiciar.
În procedur judiciară se admninistrează probe pentru dovedirea motivelor de divorț invocae de soțul reclamant, există termene destul de lungi, căi de atac, însă în mediere acestea nu sunt necesare.
Nu are sens ca sotul sa mearga la notar daca sotia nu e de acord cu divortul, ci va merge direct in instanta.
Sa incerce cu medierea, daca tot nu accepta nici asa, macar va plati mai putin.
Ziceti dvs ca" un cuplu vrea sa divorteze " , dar... sotia nu e de acord. Nu e de acord cu ce, sau .. care cuplu :)?
Daca doamna se opune divortului, poate lungi procesul.. ani.
Nu cred ca rezolvati ceva cu medierea, avand in vedere conduita uneia dintre parti sigur, puteti incerca dar cred ca tot in instanta veti ajunge ..
chiar daca una dintre parti nu este de acord cu desfacerea casatoriei, divortul se va pronunta la cererea reclamantului .. motivele de divort trebuie sustinute in fata instantei de judecata, cu inscrisuri, martori , etc.