avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... multe nelamuriri...despre divort....
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

multe nelamuriri...despre divort....

buna ziua.vreau sa divortez treaba nu mai merge...din cauza ca am fost si sunt inselat.cum e mai bine sa procedez???suntem casatoriti avem doar bunuri...copii nu avem...
astept orice informare sau sfat va multumesc si va doresc o zi buna
Cel mai recent răspuns: sarb , utilizator 10:07, 26 Aprilie 2012
Promovati actiune de divort la instanta unde ati avut ultimul domiciliu comun si solicitati desfacerea casatoriei prin acord, daca si sotia este de acord cu divortul sau din culpa comuna fara motivare si desemenea solicitati si partajul bunurilor comune
Ultima modificare: Miercuri, 25 Aprilie 2012
Florea Ana-Maria Cabinet de Avocat , Avocat
sotia nu e de acord cu divortul,desi am dovezi asupra lucrurilor intamplate,mai avem si un credit ce se finalizeaza undeva in luna decembrie...
nu stiu cum ar fi mai bine sau cum se poate la primarie sau la tribunal...pt ca am inteles ca legea s-a schimbat sau unele lucruri...cel putin...
ve multumesc....pt raspuns..
Numai in cazul in care este vorba de un divort prin acord, va puteti adresa ofiterului de stare civila din cadrul Primariei sau unui notar, in celelalte cazuri divortul se pronunta numai pe cale judiciara
dar ofiterul de stare civila sau notarul poate pronunta si partajul....de exemplu eu nu sunt de acord sa raman platitor la creditul ramas rata fiind de 3000 de lei lunar...ca ma gandesc,ca se impart bunuri dar si datorii...nu ?
iar pe calea judiciara ar fi mai complicat???dureaza mult?imi trebuie un avocat ???
va multumesc si primesc orice sfat se poate...
Partajul bunurilor comune se poate solutiona numai in instanta

Alte discuții în legătură

Cat costa un divort ??? elena1286 elena1286 Sunt o fata tanara si mam saturat de toate barbatului meu.Nu am nici o idee de cat ar costa divortul;si daca as castiga procesul ca e din vina sotului,as avea ... (vezi toată discuția)
Divort + partaj cris-cris cris-cris Doresc sa divortez de sotul meu si acesta nu este de acord. Relatiile dintre noi sunt extrem de incordate, ceea ce se reflecta si asupra copilului. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Partajul sotilor este prescriptibil? Cristianna Cristianna Buna seara!Stiam ca actiunea in partaj nu se prescrie.Avem o ruda care a divortat si i-a spus cineva ca daca nu actioneaza in 3 ani i se va prescrie acest ... (vezi toată discuția)