avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partajul sotilor este prescriptibil?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partajul sotilor este prescriptibil?

Buna seara!Stiam ca actiunea in partaj nu se prescrie.Avem o ruda care a divortat si i-a spus cineva ca daca nu actioneaza in 3 ani i se va prescrie acest drept.Este adevarat?Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters128789 , utilizator 09:09, 16 Aprilie 2010
Actiunea in partaj este una imprescriptibila,astfel ca partajul poate fi facut oricand dupa desfacerea casatoriei.
Ultima modificare: Joi, 15 Aprilie 2010
luiza2008, utilizator
Ultima modificare: Joi, 15 Aprilie 2010
MIHAI GRIGORE, Avocat
NU. Actiunea in partaj este imprescriptibila.
Actiunea asa cum ati vazut si in mesajul de mai sus poate fi initiata oricand, neexistand un termen in care partea sa-si valorifice acest drept.Oricum indiferent de momentul pe care il va alege partea respectiva, trebuie sa stie ca partajul de bunuri comune este un proces costisitor care implica in primul rand o taxa de timbru de 3% din valoarea masei partajabile, onorariu experti in functie bunurile care fac parte din masa partjabila, onorariu experti consilieri pentru ca intotdeauna sfatuiesc si pe acest aspect si bineinteles onorariul avocatului pe care sfatuiesc sa-l angajeze pentru ca aceste procese sunt extrem de "delicate "iar partile pot suferi adevarate pierderi patrimoniale daca apararea lor este deficitara.
actiunea de partaj e imprescriptibila, dar nu e rau sa o faca cat mai curand pt ca stiti cum e...unele bunuri isi pierd din valoare, se mai imputineaza..etc.

Alte discuții în legătură

Proces de partaj ,impartirea bunurilor probleme probleme Buna seara!Un prieten are o problema si m-am gandit sa incerc sa intreb si aici si v-as ruga sa ma ajutati.Prietenul este divortat de aprox2 ani.Se mai poate ... (vezi toată discuția)
Divort+partaj Daniela34 Daniela34 Buna ziua, Sunt in proces de divort si as dori sa stiu daca pot deschide proces de partaj si sa il atasez la cel de divort sau sa adaug direct la dosarul ... (vezi toată discuția)