avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce se poate mai rapid si mai eficient:divort sau ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce se poate mai rapid si mai eficient:divort sau partaj?

-costuri avocat
-sugestii
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 15:12, 23 Septembrie 2009
In lipsa divortului nu se poate face partaj, mai bine ne-ati da mai multe informatii cu privire la situatia de fapt.
Divortul duce la incetarea casatoriei. Costurile depind de situatia concreta (din comun acord, din culpa unei parti, din culpa ambelor parti, cu/fara cooperarea partilor etc.).

Dupa divort se poate face partajul pentru a inceta proprietatea devalmasa asupra bunurilor comune. Partajul de poate face si prin intelegere amiabila (la notar). Costul depinde de valoarea bunrilor comune de partajat.
Mai intai, sunt doua chestiuni distincte, divortul nu rezolva partajul si nici invers. Strict pe intrebari: Mai rapid si mai ieftin - divort, mai ales prin acordul partilor. Banuiesc eu ca aveti nevoie intr-un penal de situatiile create de divort si partaj. Divortati repede si bunul nu va mai putea fi sechestrat in totalitate, pentru ca este bun comun, iar celalalt fost sot este "tert" in penal si nu ai dreptul sa ii afectezi proprietatea.In divort, puteti avea o hot.def.si irevocabila in minim 2 luni de la introducerea actiunii, dupa aceea urmeaza partajul care se poate finaliza si el in vreo doua luni, pentru ca vor fi probe,. expertize, daca este tranzactie nu e bine pentru procesul penal.Mai sunt si alte modalitati, probabil ca este necesar ca unul dintre soti sa nu aiba bunuri in proprietate, problema este delicata si necesita discutie "face to face".
Andreea Lisievici a scris:

In lipsa divortului nu se poate face partaj, mai bine ne-ati da mai multe informatii cu privire la situatia de fapt.

=D> Fara a fi pronuntat divortul nu puteti face partajul .
Ca rapiditate partajul se poate face intr-o singura zi prezentandu-va la notar si impartind bunurile de comun acord!B-)
Ca o opinie separata, partajul se poate face si in timpul casatoriei (art. 36 alin. 2 C. fam.), insa daca va asteptati sa vi se raspunda concret la cele 2 liniute ale dvs., ma indoiesc...oricum, cred ca mesajul trebuia postat la cu totul alta categorie!

Alte discuții în legătură

Divort + partaj cris-cris cris-cris Doresc sa divortez de sotul meu si acesta nu este de acord. Relatiile dintre noi sunt extrem de incordate, ceea ce se reflecta si asupra copilului. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Divort din culpa comuna oanacon oanacon as vrea sa stiu ca daca accept divortul din culpa comuna,cu toate ca nu sunt eu cea care a inselat,daca prin intelegere cu fostul sot pot aajunge la un acord ... (vezi toată discuția)
Divort danut2005 danut2005 Buna...am 48 ani, sunt casatorit de 20 ani, am trei copii(21, 18 si 12 ani), dar de 6 ani suntem tot in certuri, pentru ca sotia m-a neglijat am fost la alta ... (vezi toată discuția)