avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce se poate mai rapid si mai eficient:divort sau ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce se poate mai rapid si mai eficient:divort sau partaj?

-costuri avocat
-sugestii
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 15:12, 23 Septembrie 2009
stan petru-radu a scris:
Ca o opinie separata, partajul se poate face si in timpul casatoriei (art. 36 alin. 2 C. fam.)

Cu titlu de exceptie, da, dar e foarte amuzant sa emitem pareri fara sa stim in legatura cu ce, nu? :))
Andreea Lisievici a scris:

stan petru-radu a scris:
Ca o opinie separata, partajul se poate face si in timpul casatoriei (art. 36 alin. 2 C. fam.)

Cu titlu de exceptie, da, dar e foarte amuzant sa emitem pareri fara sa stim in legatura cu ce, nu? :))

Trebuie sa ne mai si amuzam, nu? B-)
in prealabil se dispune desfacerea casatoriei, ulterior urmand a se dezbate si partajul .
daca divortul este de comun acord , partile se prezinta la primul termen , instanta acordandu-le in acest caz un termne de impacare .
daca partile staruie in cererea lor se dispune desfacerea casatoriei .
binenteles asta in situatia inc are nu sunt si cereri accesorii divortului, de ex incredintarea copilului minor, etc.
in situatia in care unul dintre soti se opune divortului, celalalt sot poate solicita el desfacerea casatoriei . sunt multe aspecte de discutat .
in principiu costurile unui divort sunt :
tx de tb in cuantum de 39 ron + tb judiciar +onorariu avocat .
daca divortul se intemeiaza pe acordul partilor nu aveti nevoie de avocat .

partajul : acesta se poate dezbate odata cu cererea de divort, sau dupa pronuntarea acestuia .
costurile partajului sunt mai mari : tx de tb este de 3/% din valoarea bunurilor partajabile .
daca partile se inteleg cu privire la masa partajabila, se incheie o tranzactie de care instanta va lua act .
tx de tb se restituie in acest caz .
la aceasta taxa se adauga onorariul avocatului .

tot astfel, daca partile se inteleg se poate incheia tranzactia si la notar .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort + partaj cris-cris cris-cris Doresc sa divortez de sotul meu si acesta nu este de acord. Relatiile dintre noi sunt extrem de incordate, ceea ce se reflecta si asupra copilului. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Divort din culpa comuna oanacon oanacon as vrea sa stiu ca daca accept divortul din culpa comuna,cu toate ca nu sunt eu cea care a inselat,daca prin intelegere cu fostul sot pot aajunge la un acord ... (vezi toată discuția)
Divort danut2005 danut2005 Buna...am 48 ani, sunt casatorit de 20 ani, am trei copii(21, 18 si 12 ani), dar de 6 ani suntem tot in certuri, pentru ca sotia m-a neglijat am fost la alta ... (vezi toată discuția)