Buna seara!
As dori si eu o informatie, in urma unei neintelegeri cu privire la un partaj succesoral in fata notarului, partea respectiva a refuzat partajul. Eu vreu sa o dau in judecata, dar am inteles ca medierea este obligatorie, ori nu am cum sa am o mediere daca el nu doreste nimic si n-as mai pierde banii pe fereastra degeaba vreu sa il dau in judecata. Intrebarile mele sunt:
1. Poate instana de judecata sa nu imi admita cererea din cauza neinceperii si finalizarii medierei?
2. Este obligatorie medierea, chiar daca am fost la notar si acesta mi-a dat la mana ca pot actiona in justitie?
Inainte de a introduce actiunea de partaj, mergeti la un mediator pentru procedura de informare privind medierea. Daca ambele parti se prezinta pentru informare, vi se va elibera gratuit un certificat. In cazul in care dvs. investiti mediatorul sa faca demersurile pentru a aduce si cealalta parte la informare/mediere atunci aveti costul acestor cheltuieli si vi se va elibera un proces-verbal, daca cealalta parte nu accepta sa fie informata.
Nu sunteti obligat sa intrati in procedura de mediere propriu-zisa si puteti mentiona optiunea dvs. mediatorului, care va face doar informarea.
Va spun concret ca cel cu care sunt in conflict nu va venii la nicio mediere nici daca faceti dvs demersuri pe care eu le platesc tot nu va venii.
Inrebarea mea este, si vreu sa fie un raspuns concret: Pot sa ma duc in instanta fara sa trec la mediere? pentru mine aceasta mediere e doar o tragere de timp si nimic mai mult, ceea ce pe mine ma impiedica.
Am raspuns deja ca nu sunteti obligat sa parcurgeti procedura medierii propriu zise ci doar procedura informarii asupra medierii. Sunt doua proceduri distincte.
De la 1 august vi se va respinge actiunea ca prematur introdusa, daca nu aveti ori certificatul de informare ori procesul-verbal de informare.
Partaj prin mediere
blue51
Buna ziua!
Dupa terminarea divortului,urmeaza partajul,conf legii 192/2006 act in august,acesta trebuie initiat mai intai la mediator.
Pana aici am ... (vezi toată discuția)