avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Plata despagubirii RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Plata despagubirii RCA

buna ziua,acum 14 zile,am avut o tamponare cu o alta masina care avea rca la [EDITAT] si find vinovat soferul din masina cealalta care a si recunoscut,ne-am deplasat la sediul [EDITAT] unde se fac declaratiile pt intelegere amiabila,a venit inspectorul de daune a fotografiat si inca nu am primit nici un raspuns,intrebarea mea este daca societatea de asigurari nu are un termen in care sa dea un raspuns?Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 1 Octombrie 2013
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 11:57, 2 Octombrie 2013
Asiguratorul are obligatia ca in termen de 10 zile de la data avizarii daunei sa va comunice daca va efectua investigatii proprii privind accidentul de circulatie in care ati fost implicat. Daca asiguratorul va efectua investigatii proprii termenul pentru efectuarea lor este de 3 luni de la data avizarii daunei.
Puteti contacta inspectorul caruia v-ati adresat si v-a deschis dosar de dauna. El era obligat sa va dea un document cu avariile constatate si cu acesta , sa va prezentati la un service agreat de Asigurator pentru inceperea reparatiilor. E bine sa nu asteptati sa va caute inspectorul, ci sa faceti dvs. pasii necesari, intrucat dvs. aveti interesul sa obtineti despagubirea pe masina si nu ei.
In cazul in care va lamuriti ca asiguratorul considera ca e necesara obtinerea de informatii suplimentare asupra modului cum s-a produs accidentul, veti ajuta la aceasta ancheta si veti da toate detaliile sa va sustineti punctul de vedere asupra variantei prezentate de dvs.

E bine sa nu asteptati ca un rege, intrucat ati inteles al cui e interesul.........:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar dauna rca nesolutionat Gabriela1111 Gabriela1111 Buna ziua, In decembrie 2016 am fost lovita de catre un autoturism ce nu mi-a acordat prioritate.Nu am chemat politia ci am completat amiabila. Proprietarul ... (vezi toată discuția)
Dosar daune constatare amiabila tiby83 tiby83 Salut, Am cateva nelamuriri in legatura cu dosarul de daune deschis in urma constatului amiabil. Am fost implicat intr-un accident usor soldat doar cu ... (vezi toată discuția)
Asiguratorul rca poate desfasura investigatii in cazul in care politia a facut p.v.? Stef0n Stef0n Dupa aproape o luna de zile am fost instiintat de asigurator ca nu se poate da acceptul de plata decat dupa finalizarea verificarilor suplimentare. Intrebarea ... (vezi toată discuția)