avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

buna ziua.in urma divortului de sotie,legea a stabilit cà pensia alimentarà pe care o datorez fiului meu este de 25 euro lunar.eu ii trimit 100 de euro de mai bine de un an,insa acum a inceput sa ceara bani si de doua ori pe luna. din pacate,nu pot sa-i trimit prea mult si nici nu vreau,intrucat copilul este in clasa a x-a si nici macar nu se deranjeaza sa mearga la scoala.in cazul in care ramane repetent cati ani sunt obligat sa-i trimit pensia alimentara ?mama lui este si ea plecata in strainatate.este posibil ca si ea sa-i trimita bani copilului.problema este ca el nu se duce la scoala.am sunat diriginta si mi-a spus ca daca face absente,va fi nevoita sa-l exmatriculeze.in cazul in care,insa,ramane repetent, cand va implini varsta de 18 ani pot sa incetez sa-i trimit pensia alimentara? nu voi avea probleme cu legea? va implini 18 ani in mai,2014. multumesc.
In timp ce sunteti plecati care- ncotro, cine are grija de acest copil? Poate va uniti eforturile ca parinti ca acest copil sa nu ajunga copilul strazii , prins in cine stie ce gasti.
Datorati pensie numai pana la 18 ani, iar dupa aceasta varsta , numai daca urmeaza scoala.
Colega are dreptate. E clar ca fiul dvs sufera, abandonul scolar fiind una din consecintele absentei parintilor din viata copilului. Situatia este mult mai grava decat daca trebuie sa dati sau nu niste bani, el trece deja printr-un dezechilibru emotional. Poate ar fi bine sa vorbiti cu sotia dvs si sa reveniti in tara ca sa va ocupati de copilul dvs. Ar fi foarte bine sa cereti si ajutorul unui psiholog. Cititi acest articol, nu are importanta daca vorbim de un copil de clasa intai sau de clasa a zecea asa cum este baiatul dvs: [ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 1 Octombrie 2013
BIROU DE MEDIATOR - IULIA CRISTINA UTA, Mediator
Pensia de intertinere este acordata , in mod obligatoriu, pana la 18 ani.

Pana la varsta majoratului, dumneavoastra va incumba obligatia legala de intretinere, altminteri este savarsita infractiunea de abandon de familie, incriminata de art . 305 din Codul penal.

Chiar daca fiul dumneavoastra va fi exmatriculat , din cauza rezultatelor scolare proaste, pana la varsta majoratului , dumneavoastra sunteti obligat sa ii platiti pensia de intretinere .

Numai in situatia in care acesta nu va studia , major fiind , sunteti exonerat de la plata pensiei de intretinere .

Ultima modificare: Miercuri, 2 Octombrie 2013
gi-jane2, moderator
[editat- se adreseaza unei parti sterse dintr-un mesaj anterior] daca repeta anul scolar,am obligatia de a-i plati pensia,chiar daca el implineste 20 de ani in clasa a XI-a??
gi-jane2, moderator
Da.
Pare ca va intereseaza doar cat va costa... ce mananca el dupa 18 ani, ce-o fi suferind, sentimentul de abandon bla-bla... par lipsite de importanta.
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

Alte discuții în legătură

Obligativitate plata pensie intretinere copil major whitesand whitesand Buna seara,as dori sa aflu daca in cazul in care copilul meu care este major (a implinit 18 ani acum 3 luni)nu a frecventat scoala,el terminand de abia acum la ... (vezi toată discuția)
Cum se acorda pensia alimentara a copilului dupa 18 ani daca acesta este inca elev carro carro Copilul meu implineste luna acesta 18 ani si este inca elev , trece in clasa XII. Mai are un an de liceu si apoi, sper sa merga la facultate. Primeste pensie ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara de intretinere a minorului ginel1 ginel1 Buna ziua , am platit pensie alimentara pana la virsta de 18 ani a copilului , el este inca in ultimul an de liceu , pentru ca a ramas repetent , deci repeta ... (vezi toată discuția)