vladulescuovidiu a scris:
acel copil are si mama.primeste si de la ea 100 de euro lunar.sunt familii in romania cu 2,3 copii care traiesc dintr-un salar de 700 de lei. lui nu-i ajung 900 pe 2 saptamani. nu mi se pare normal...si cand il intreb de bani,nu are.nici pentru carti,nici pentru autobuz,nu are niciodata. si daca nu-i place scoala,atunci sa-si castige singur existenta.atunci va aprecia efortul meu si nu-si va mai permite sa stea in baruri si in sali de jocuri...cred...
Domnule, dv pe ce lume traiti? Se pare ca pentru dv. propriul dv. copil este o povara grea ce va atarna de gat si de care de-abia asteptati sa scapati.
Luati frumos un creion si o foaie de hartie si asterenti urmatoarele:
1. de cat timp sunteti plecati prin strainataturi si unde si cu cine ati lasat copilul, ca nu ati dat nicio informatie in acest sens
2. costuri mancare - cine si ce ii gateste (asta in cel mai fericit caz); numai o paine 1 leu/zi si nu se poate trai numai cu paine si apa
3. costuri intretinere: apa, gaz, lumina, gunoi, etc., ca nimeni in afara de dv parintii nu e obligat sa-i plateasca intretinerea copilului dv.
4 costuri imbracamine / incaltaminte, vine si sezonul rece
6. cost abonament
5. costuri rechizite - cartile de liceu variaza intre 20 si 50 lei bucata x vreo 10 obiecte la care mai adaugati caiete, pixuri si ce mai trebuie
Si da, copilul va poate cere pensie alimentara si daca ramane repentent si daca devine major ca legea nu distinge, e suficient doar sa isi continue studiile. Si bine ar fi sa va ceara pensie, caci se pare ca asta e singura modalitate de a va aduce aminte ca aveti totusi un copil.