avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reducerea programului de lucru cu 2 ore
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reducerea programului de lucru cu 2 ore

Buna ziua!

Va solicit sprijinul in urmatoarea problema..sunt angajata de 5 ani la actualul loc de munca. In prezent, sunt in concediu de cresterea copilului urmând ca pe data de 7 sa încep activitatea. Am optat pentru indemnizatie de un an iar tatal a refuzat ultima luna optionala.Stiu ca pot solicita reducerea programului cu două ore pentru proaspetele mamici pana la varsta de 2 ani.Programul de lucru este de o zi cu o zi..12 ore lucrez..12 stau acasa.Deci voi putea lucra 10 ore si sa fiu pontata la 12 ore..intrebarea mea este..dc intr o luna lucrez 15 zile* 12 ore..180 ore..daca luna e ..sa zicem de 168..diferenta ..imi rezulta ore suplimentare..mi se vor plati? Mi se cuvin? Si cu program redus...si cu ore platite?

Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Licri , utilizator 22:06, 4 Octombrie 2013
Reducerea duratei zilnice de munca se aplica in cazul anumitor categorii de salariati. Uneori aceasta reducere are loc fara o reducere a salariului, in timp ce in alte cazuri salariul se datoreaza proportional cu timpul efectiv.

Salariatele care alapteaza au dreptul, in cursul programului de lucru, la doua pauze pentru alaptare de cate o ora fiecare.
Salariata poate solicita reducerea programului de lucru cu doua ore pentru a inlocui pauzele de alaptare.
Stiam ca angajatorul este obligat sa plateasca cele doua ore..nedumerirea mea era dc..conform pontajului..angajatorul va plati totalul orelor din pontaj..diferenta rezultata fiind ore suplimentare.
multumesc frumos
Veti fi platita program normal , prin urmare nu vad de unde ar reiesi orele suplimentare.
Programul e o zi cu o zi. .12 ore lucrez...12 stau..cum am spus si in prima postare..daca lucrez 15 zile* 12.. sunt 180 ore..dc luna are ..sa zicem 168 ore...diferenta de 12 ore o constituie orele suplim..
Intr-adevar, asa este .:)

Alte discuții în legătură

Plata orelor suplimentare si orelor lucrate in zile de sarbatoare legala naepot naepot Buna ziua, Ma intereseaza sa stiu cum este legal sa se faca plata unui salariat care a realizat ore suplimentare si ore in zi de sarbatoare legala. Ex. luna ... (vezi toată discuția)
Ore de munca justmusy justmusy Buna seara, sunt angajat al unei societati din Romania cu un numar mare de angajati si magazine.Pentru luna in curs am primit un program de 193 de ore lucru in ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea salariatei aflata in ccc ramona_tatulescu ramona_tatulescu La intoarcerea salariatei aflata in CCC inainte de implinirea celor doi ani prevazuti de lege pentru ingrijire copil, salariata are dreptul la program redus, ... (vezi toată discuția)