avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... La schimbarea locului de munca trebuie refacute toate ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

La schimbarea locului de munca trebuie refacute toate analizele pentru fisa de medicina muncii?

Daca dupa 3 luni de la angajare mi s-a incheiat cartea de munca, si doresc sa ma angajez in alta parte in acelasi domeniu, trebuie sa refac toate analizele pentru fisa de medicina muncii? sau sunt valabile o perioada mai lunga de 3 luni?Ma refer la analizele - examen coprobacteriologic
- examen coproparazitologic.
Cel mai recent răspuns: ionion2000 , utilizator 21:31, 15 Octombrie 2013
In baza analizelor pe care le efectuati medicul de medicina muncii va elibereaza fisa de aptitudine care atesta faptul ca sunteti apt de munca pentru postul pe care doriti sa il ocupati. Deci medicul de medicina muncii va poate spune daca ia in considerare acele analize sau trebuie sa efectuati altele.
Puteti consulta mai multi medici de medicina muncii.
In HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare se mentioneaza modul de efectuare a examenului medical la angajare:
-art.15 Examenul medical la angajarea in munca se efectueaza pentru:
a) lucratorii care urmeaza a fi angajati cu contract individual de munca pe perioada determinata sau nedeterminata;
b) lucratorii care isi schimba locul de munca sau sunt detatati in alte locuri de munca ori alte activitati;
c) lucratorii care isi schimba meseria sau profesia.
-art.16 al.(1) Examenul medical la angajarea in munca se face la solicitarea angajatorului, care va completa fisa de solicitare a examenului medical la angajare, conform modelului prevazut in anexa nr. 2, si fisa de identificare a factorilor de risc profesional, conform modelului prevazut in anexa nr. 3.
al.(2) In situatia schimbarii locului de munca, lucratorul este obligat sa prezinte copia dosarului medical de la serviciul medical de medicina muncii de la locul sau de munca anterior.
al.(3) Examenul medical la angajarea in munca consta in:
a) anamneza medicala profesionala si neprofesionala si examenul clinic general, conform modelului dosarului medical prevazut in anexa nr. 4;
b) examenele medicale clinice si paraclinice, conform modelului de fisa prevazut in anexa nr.1.
al.(4) La indicatia medicului de medicina muncii, pentru stabilirea incompatibilitatilor medicale cu riscurile profesionale evaluate, examenul medical la angajarea in munca pentru locurile de munca si activitatile cu expunere la factori de risc profesional cuprinde si examene medicale suplimentare celor prevazute in anexa nr. 1.
al.(5) Rezultatele examenului clinic si ale celorlalte examene medicale se inregistreaza in dosarul medical.
al.(6) Medicul specialist de medicina muncii, in baza fisei de solicitare a examenului medical la angajare, fisei de identificare a factorilor de risc profesional, dosarului medical
si a examenelor medicale efectuate, completeaza fisa de aptitudine
cu concluzia examenului medical la angajare: apt, apt condi²ionat, inapt temporar sau inapt pentru locul de munca respectiv.
al.(7) Numai medicul de medicina muncii are dreptul de a efectua examenul medical prevazut la alin. (3).
-art. 17 Fisa de aptitudine care finalizeaza examenul medical la angajarea in munca se completeaza numai de catre medicul specialist de medicina muncii, in doua exemplare, unul pentru angajator si celalalt pentru lucrator.
-art. 18 Examenul medical de adaptare in munca se efectueaza la indicatia medicului specialist de medicina muncii in prima luna de la angajare si are urmatoarele scopuri:
a) completeaza examenul medical la angajarea in munca, in conditiile concrete noilor locuri de munca (organizarea fiziologica a muncii, a mediului de munca, relatiile om-masina, relatiile psihosociale in cadrul colectivului de munca);
b) ajuta organismul celor angajati sa se adapteze noilor conditii;
c) determina depistarea unor cauze medicale ale neadaptarii la noul loc de munca si recomanda masuri de inlaturare a acestora.

Pentru angajarea dvs. la o alta firma, medicul specialist de medicina muncii cu care noua firma are incheiat contract de prestari servicii medicale, in baza solicitarii scrise a angajatorului (cel nou) si prin intocmirea de catre acesta a fisei de identificare a factorilor de risc, va emite o noua fisa de aptitudine, valabila pentru noua firma, numai in urma analizelor efectuate de catre lucrator. Analizele care se efectueaza sunt cel mentionate in anexa 1 la HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, fisa pentru meseria/ activitatea, desfasurata si completata cu eventuale alte analize solicitate de catre medicul specialist de medicina muncii, in functie de factorii de risc precizati in fisa completata de catre angajator si in functie de mentiunile/ antecedentele precizate in dosarul medical al lucratorului.
Fisa de aptitudine intocmita pentru un angajat la un anumit angajator e valabila doar pentru lucrul la acel angajator.
Pentru lucrul la un alt angajator trebuie intocmita o alta fisa de aptitudine.
E valabil si pentru angajatii cu mai multe locuri de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare ImolaSzilagyi ImolaSzilagyi Buna ziua! As avea si eu o intrebare. Imi puteti sa.mi ziceti va rog pana ce perioada este valabil avizul de la medicina muncii? si la o noua angajare sunt ... (vezi toată discuția)
Medic medicina muncii Floricica55 Floricica55 Buna ziua! lucrez intr-o unitate de sanatate publica si am incheiat contract de prestari servicii pentru servicii de medicina muncii cu firma privata.As dori ... (vezi toată discuția)
Aviz psihologic cu recomandare control psihiatric ap_popescu ap_popescu Buna ziua! In urma controlului psihologic, efectuat ca urmare a controlului medical periodic, un angajat primeste pe avizul psihologic : apt cu recomandarea ... (vezi toată discuția)