avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot sa mai lucrez, fiind in somaj?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot sa mai lucrez, fiind in somaj?

Buna ziua. Dupa 12 luni, am fost data la somaj. In paralel , am fost angajata la o alta firma , cu contract timp partial 2 ore/ zi, 10 ore pe sapt. Banuiesc ca somaj voi lua ??? 500 lei/ lunar. Am dreptul sa , nu intrerup activitatea , la al doilea loc de munca ( 250 lei brut- 176 lei net) ? Venitul lunar ar rezulta in jur de 676 lei.
Multumesc anticipat pentru informatia data.:vishenka:
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 13:31, 2 Octombrie 2013
Nu puteti fi si salariata si somera indemnizata in acelasi timp. Indemnizatia de soamj poate fi cumulate doar cu veniturile din meserii liberale asa cum sunt definite in normele de aplicare ale Legii somajului :
Art. 15. - (1) Somerii prevazuti la art. 17 din lege, care realizeaza venituri din activitati autorizate potrivit legii, vor beneficia de indemnizatie de somaj in conditiile art. 34 alin. (1), respectiv alin. (3) din lege, daca dovedesc ca acele venituri, determinate potrivit art. 6, nu depasesc valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca in vigoare in luna pentru care se face dovada.

(2) Prin activitati autorizate potrivit legii se intelege activitatile economice desfasurate de persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si/sau intreprinderi familiale conform legii sau exercitarea profesiilor liberale potrivit dispozitiilor legale speciale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj VeroRAM VeroRAM Buna seara Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o lamurire legata de somaj . Deocamdata sunt in somaj . Daca inchei un contract de munca part-time (4 ore pe zi ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj si drepturi salariale ana30d ana30d exista vreo forma legala in care poti sa beneficiezi si de somaj ( eu beneficiind de somaj pt inca cateva luni ) si drepturi salariale in acelasi timp? vreo ... (vezi toată discuția)
Venituri someri EugeniaG EugeniaG In declaratia pe proprie raspundere pe care o semneaza somerii exista aceasta fraza: \\"Declara pe propria raspundere, ca nu are loc de munca, nu realizeaza ... (vezi toată discuția)