Am reusit, după 4 ani de la ultima Adunare Generală (obligatorie anual !) să schimbăm fosta conducere, care singură a recunoscut în fața funcționarilor Primăriei, că nu era aleasă legal, printr-o Ad. Gen. statutară (nu vroiau să convoace Ad. Gen., doar după multe audiențe la Primărie, s-a reușit convocarea, în 6 Aprilie 2013 !). Detalii vedeți în postul de aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Apropo, fostul Președinte, când și-a semnat demisia (după vreo lună de scandal), a recunoscut în acea cerere (și în fața funcționarilor de la Primărie) că acum 4 ani el n-a fost nici măcar numit de fostul Comitet Executiv (conform legii 230/2007, el trebuia să fie numit din rândul membrilor C.Ex., condiție pe care n-o îndeplinea), nici ales de AD. GEN., după maxim 3 luni de la numire, așa ilegală cum era ea.
PUN O ÎNTREBARE, CRED, LOGICÃ: Noi, știind clar că nu s-a respectat legea, n-am putea să-i dăm în judecată pe ”foștii”, nerecunoscând niciun act, nicio hotărâre a lor, etc., ei fiind ilegal plantați acolo, cine știe de către cine ?
Mă refer și la subiectul deschis, cel cu firmele de la parter, care nu plăteau facturile la căldură (Agent Termic), împreună cu proprietarii blocurilor (scărilor) respective, cu toate că erau contorizați pe același Gigacalorimetru ? Nici măcar nu ni se dă voie de către CET (e Informație de Interes Public) să aflăm valorile facturate către Agenția Loto (singura firmă rămasă branșată la CET), cu toate că orice contract cu CET-ul s-a făcut și semnat de către foștii ”șefi” ai Asociației, și noi, cei care am preluat frâiele, am avea dreptul la informație.
Înclinăm să credem că a fost un ”BLAT” între cele două părți pentru a fi noi, locatarii (proprietarii), cei prejudiciați. Odată ce cei de la CET nu vor să ne dea valorile facturate pentru căldură pentru firme, e clar că e ceva ”urât mirositor”, sunt multe ascunzișuri !
Culmea, chiar cei de la CET recunosc că au facturat separat pentru firme consumul de Agent Termic (căldură) pe baza unei legi care a fost ... ABROGATÃ ! Am actul în față (răspunsul la petiție) și chiar așa scrie, pe cuvânt ! Deci ... se recunoaște oficial furtul ?
E posibil, gândind logic, ca să fi fost un fel de înțelegere între foștii ”șefi” ai A.P. și șefii CET, pentru a-și lua un fel de comisioane, pe spinarea noastră ? E plauzibil.
Mai jos arăt una dintre dovezile încărcării inexplicabile a facturii (și la apă caldă, gaze, salarii angajați, etc., erau sume chiar duble față de multe Asociații de Proprietari din oraș). S-a făcut o investigație aflând facturile la Agent Termic (căldură) pe februarie 2012 de la cele 2 asociații apropiate de cea a noastră, cu blocuri construite cam în aceeași perioadă, prin 1963 (pentru a nu fi dubii în privința corectitudinii comparaței), A.P. 177, BL. 11-15 și A.P. 69, BL. A1, SC. D (Hristo Botev). La noi, pe luna
Februarie 2012 factura era calculată la prețul de
10,7 lei/mp, în timp ce la A.P. 177 era la prețul de
6,7 lei/mp, iar la A.P. 69, era prețul de
7,4 lei/mp, deci diferență chiar de
4 lei/mp, ceea ce rezultă la un apartament de
42 mp, o diferență de
168 lei/apartament plătită mai mult de noi ! La fel, și în Ian. 2012 era cu
3,4 lei/mp mai mult față de cele două A.P. Mi se pare cam mare diferența și astfel fac legătura cu factura ilogică venită la Blocul meu iarna trecută, de
1415 lei/apart. !!! E clar neglijență în serviciu, incompetență, delăsare, care explică faptul că se consuma ilegal căldura ori de către firmele de la Parter, ori de unii proprietari care poate consumau fără să fie facturați. Astfel, avem alt motiv să contestăm sumele pentru întreținere de până azi. Am descoperit și alte erori de calcul și de legislație la A.P., dar ceva mai puțin importante.
Nu știm ce pași să mai urmăm, să nu-i lăsăm senini pe ”foștii” hoți care au jonglat cu sumele facturate la utilități, pe buzunarul nostru. Expertiza contabilă care e în derulare nu are prea multe obiective de aplicat, și nu știu căt de concludentă ar fi.
Ce ne sfătuiți să facem ?
Unde mai punem că Asociația noastră are recursul pe 28.10.2013 la procesul intentat de CET pentru restanțe de vreo 700 milioane lei vechi, plus penalizări de vreo 400 milioane lei vechi ! Nici măcar n-au avut decența să ne anunțe ”foștii” că e un proces pe rol intentat de CET, noroc că s-a uitat cineva atent pe citația de la Tribunal, unde scria că mai erau 3 zile până când Asociația de Proprietari putea formula o Întâmpinare pentru a face Recurs la acea sentință (”foștii” au recunoscut senin orice sumă facturată, fără să facă măcar o contestație, acolo, de formă). E strigător la cer cum se joacă unii cu banii și soarta oamenilor!