avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... EXPERTIZA CONTABILA JUDICIARA
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

EXPERTIZA CONTABILA JUDICIARA

varog rag urgent o parere
Intr-un dosar civil privind raspunderea patriminiala privind o lipsa in gestiune instanta a aprobat cerea reclamantei de efectuare a unei expertize contabile si cererile partilor l a exoert parte .Pentru efectuarea expertizei eu am solicitate sa fie depuse la dosarlistele de inventariere , atat de la predarea primirii gestiunii cat si de la inventarele anuale , fisele de magazie , procese verbale de receptie .Precizez ca eu nu am semnat listele de inventariere la nuci un inventar, nici procesele verbale de inventariere.In listele de inventariere din 2008au fost mentionate in plus cantitati fictive motiv pentru care am,solicitata efectuarea unui nou inventardar am fost refuzat.
La convocarea partiolor , expertul desemnat arefuzat sa participe la ef expertizei experti parrtilor,pe motiv ca instanta nu a mentionat in adresa de comunicare a obiectivelor ca au fost aprobati experti parte.
La termenul la care a fost depusa expertiza am solicitat acordarea unui termen pentru a studia expertiza celputin a ma consulta cu expertul parte in privinta obiectiunilor dar am fost refuzat de instanta care a si judecat cauza ., si a dat o solutie nefavorabila .
Intreb - este legalcomportamentul expertului desemnat
-instanta a judecat legal
- daca mai pot formula obiectiuni la rapportul de expertiza contabila care ese total gresit atat in ce priveste calculelel aritmetice cat si documentele avute in vedere ?
Cel mai recent răspuns: alcibiade , utilizator 19:28, 12 Octombrie 2013
Aveti dreptul sa solicitati fie supliment de expertiza fie contraexpertiza financiar contabila
Daca in adresa de desemnare a expertului de catre instanta de judecata, acesta nu a fost anuntat de acceptarea unor experti parte (nominalizarea acestora, deoarece trebuiau sa fie convocati la expertiza de catre expertul parte, la aceeasi data cu partile in proces), expertul nu era obligat sa accepte alte persoane (inclusiv experti parte propusi de catre partile in proces, dar probabil neacceptati de catre instanta de judecata), in afara persoanelor convocate de acesta.
Observatiile la raportul de expertiza trebuiau depuse la dosarul cauzei, la termenul de analiza a raportului de catre instanta. Expertul trebuia sa depuna la dosar cate un exemplar din raportul de expertiza pentru partile in proces si pentru instanta.
Daca nu vi s-a acceptat de catre instanta un nou termen pana la care sa depuneti observatii la raport, este posibil ca instanta sa fi considerat ca ati avut timp suficient sa faceti aceste observatii si ati avut la dispozitie raportul de expertiza.
Puteti face recurs la hotararea judecatoreasca si sa motivati cererea de recurs prin neacordarea termenului cerut pentru studierea raportului de expertiza, respectiv neacceptarea expertilor parte. La cerere sa anexati si observatiile dvs. la raportul de expertiza.
Daca vi se accepta recursul, puteti solicita o contraexpertiza care sa raspunda la observatiile formulate de dvs. la primul raport de expertiza.
Daca dvs. ati solicitat ca la efectuarea expertizei sa participe un expert consilier (parte) acest fapt trebuie sa fie consemnat in incheierea de sedinta. Expertul putea sa ia cunostinta de acest fapt daca studia dosarul. Nu intotdeauna in adresa instantei se precizeaza numirea expertului (expertilor) consilieri de catre parti. Personal, in cazul in care sunt pus intr-o asemenea situatie, permit expertului consilier sa ia parte la efectuarea expertizei luand nota de obiectiunile si punctul de vedere al acestuia. Dupa aceea verific la dosarul cauzei daca in incheierea de sedinta daca este consemnata numirea unui expert consilier. Daca nu exista o asemenea consemnare in incheierea de sedinta problemele ridicate de expertul consilier nu le iau in considerare.
Daca expertul desemnat a refuzat in mod nejustificat participarea expertului consilier la efectuarea expertizei solicitati constatarea nulitatii raportului de expertiza si refacerea acestuia fara drept de onorariu suplimentar.
Conform Standardului profesional nr. 35 - Expertize contabile emis de CECCAR ESTE OBLIGATORIU a se intocmi raport comun, tinand cont si de precizarile colegului Cioan. Daca a fost numit expert parte conform incheierii de sedinta si expertul desemnat de instanta nu a tinut cont, poate avea o mare problema in cadrul organismului profesional.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Octombrie 2013
alcibiade, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obiectiuni ref la expertiza ,evaluare ili1 ili1 Buna,, sunt parat in dosar civil ,reclamantul si paratul sau intalnit cu expertul desemnat.Raport depus ,reclamantul inainteaza obiectiuni ,judecatorul accepta ... (vezi toată discuția)
Semnatre expertiza - expert consilier SorinIo SorinIo Acum ceva timp am fost numit de instanta ca expert contabil intr-o cauza penala. Am facut lucrarea si acum trebuie sa o aduc la cunostinta expertilor ... (vezi toată discuția)
Raport expertiza tehnica in constructii IrinaAndries IrinaAndries Buna ziua! In cadrul unei proceduri de asigurare de probe s-a dispus efectuarea unei expertize tehnice in constructii si instalatii. Expertul tehnic in ... (vezi toată discuția)