avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Unde contest decizia prim procurorului de pe langa ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Unde contest decizia prim procurorului de pe langa curtea de apel?

Tot la Curtea de Apel sau la Tribunak?
Cel mai recent răspuns: eusaisapte , utilizator 16:35, 3 Octombrie 2013
Nu puteți retrograda la parch. d.p.l.Tribunal .O formulați și adresați Procurorului- General al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel.

Chiar de-o veți adresa greșit, ea va îndreptată procurorului abilitat.

Capitolul VII, din C.Proc. Pen. :
PLÂNGEREA ÎMPOTRIVA MÃSURILOR ªI ACTELOR DE URMÃRIRE PENALÃ
Art. 278
Plângerea contra actelor procurorului
Plângerea împotriva măsurilor luate sau a actelor efectuate de procuror ori efectuate pe baza dispoziţiilor date de acesta se rezolvă de prim-procurorul parchetului sau, după caz, de procurorul general al parchetului de pe lângă curtea de apel ori de procurorul şef de secţie al Parchetului de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie.

Lege nr. 304/2004 din 28/06/2004, cu modificările ulterioare . . . , art. 92. - (1) Parchetele de pe lângă curţile de apel sunt conduse de procurori generali.
Ma refer la faza a doua, adica unde e judecatorul la care contest rezolutia prim procurorului asupra contestarii rezolutiei procurorului. De fapt, observ ca al doilea procuror nu e prim procuror, e procuror general
dacă este actul procurorului general al parchetului d.p.l. Curtea de Apel, formulaţi plângere împotriva acelui act şi îl adresaţi judecătoriei de care aparţineţi dvs. respectând CU SFINŢENIE interiorul termenului de 20 de zile de la primire, neluând în calcul ziua primirii actului.O depuneţi la serviciul registratură al judecătoriei sau rec. cu conf. de primire.O formulaţi în 2 exemplare, le înregistraţi şi păstraţi unul pt. dvs. (idem poştal).Anexaţi copie de pe Comunicare cu ştampila zilei primirii.Păstraţi toate actele pt. a vă orienta la nevoie ori, spre a putea face dovada expedierii în interiorul a 20 zile de la primire (mai apar câteodată mici incidente).Mai verificaţi cu atenţie precizările procurorului din finalul avtului sau de pe Comunicare.
Deci o depun la judecatoria unde locuiesc, nu curtea de apel care e in alt oras? Exista va rog regulament care sa-l citez in contestatie in acest sens? Am citit art 278 si spune ca se depune la instanta careia i-ar fi revenit dosarul, dar atunci, este vorba de judecatoria, tribunalul sau curtea de apel din acel oras (nu al meu de resedinta)?
Ultima modificare: Joi, 3 Octombrie 2013
eusaisapte, utilizator
nu trebuie să citaţi nimic! O va încadra judecătorul! Dacă nu cunoaşteţi/stăpâniţi cât de cât Legea penală, nu e bine să citaţi articole presupus a fi potrivite Plângerii dvs. împotriva Ordonanţei/rezoluţiei ce v-a fost respinsă Plângerea Penală (adică, vi s-a dat NUP = neînceperea urmăririi penale). O formulaţi şi o depuneţi la judecătoria în a cărei rază aveţi domiciliul.Grăbiţi lucrarea şi depunerea ei !

Alte discuții în legătură

Plangere penala !? tutu12 tutu12 In urma unei plangeri pe art. 307 C. penal , avand o rezolutie NUP ( fapt des intalnit in Parchetele tarii ) , ca asa stiu domnii procurori sa interpreteze ... (vezi toată discuția)
Contestarea solutiei de nup data de catre procurorul de caz martalogu1971 martalogu1971 Care este procedura in cazul solutiei de NUP? Se poate face contestatie la instanta fara a trece prin etapa prim-procurorului ? (vezi toată discuția)
Raspuns plangere impotriva rezolutei justlegal justlegal Am facut plangere impotriva unei rezolutii. As vrea sa stiu ce trebuie sa fac daca nu am primit nici un raspuns timp de 30 de zile. Stiu ca termenul este ... (vezi toată discuția)