sant nascut in 30 12 1954 si lucrez din sep. 1973 fara intrerupere (in afara armatei 1 an si 4 luni) pana in prezent . Daca ma pensionez la inplinirea a 60 de ani adica 30 12 2014 cu ce procent voi fi penalizat ?
Buna seara ,
Respectuos , va rog sa-mi comunicati , daca se poate pensiona anticipat partial , barbat nascut 12.02.1951 , cu vechime 32-33ani , mea culpa , nu stiu vechimea exacta.
Multumesc
Conditia de stagiu este de 35 de ani,fara stagiul asimilat.
Legea 263/2010
ART. 65
(3) La stabilirea stagiului de cotizare necesar acordarii pensiei anticipate partiale nu se iau in considerare perioadele asimilate prevazute la art. 49 alin. (1) lit. a)-c) si g).
ART. 49
(1) In sistemul public de pensii se asimileaza stagiului de cotizare si perioadele necontributive, denumite in continuare perioade asimilate, in care asiguratul:
a) a beneficiat de pensie de invaliditate;
b) a urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normala a studiilor respective, cu conditia absolvirii acestora cu diploma;
c) a satisfacut serviciul militar ca militar in termen sau militar cu termen redus, pe durata legal stabilita, a fost concentrat, mobilizat sau in prizonierat;
g) a fost elev al unei scoli militare/scoli de agenti de politie sau student al unei institutii de invatamant din sistemul de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala pentru formarea cadrelor militare, politistilor si functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare, cu exceptia liceului militar.
Pensie anticipata
nikilapa86
Buna ziua!Este posibil ca in curind sa ramin fara serviciu de aceea as vrea sa stiu cind ma pot pensiona anticipat.Sint nascut in iunie 1957 am vechime in ... (vezi toată discuția)