avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Parcare neregulamentara
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Parcare neregulamentara

Buna ziua,
In luna iulie anul curent am parcat in parcarea supraetajata din municipiul Cluj Napoca pe unul din cele 3 locuri de parcare situat intre doi stalpi de beton. Mentionez ca eram 3 autoturisme parcate pe cele 3 locuri de parcare existente.Datorita faptului ca in stanga mea era sparta o sticla si era o galeata cu un mop alaturi am parcat incalcand marcajul care delimita locul de parcare. Cand sa plec de acolo am gasit un biletel lasat de cei de la politia locala in care eram informat ca am parcat neregulamentar ca exista proba cu fotografie si sa ma prezint la o anumita adresa pentru intocmirea procesului verbal de contraventie. Datorita faptului ca nu sunt din Cluj am sunat la nr. de tel care era pe biletel si am cerut ca un politist local sa vina la fata locului sa costate contraventia (daca exista cu adevarat).Mi s-a raspuns ca politistul a iesit din tura si ca nu au pe altcineva sa trimita. Bineinteles ca am plecat in treaba mea iar acum in luna octombrie la sediul firmei pe care este inmatriculata masina cu care am fost in Cluj a venit o adresa in care se cere sa se trimita datele de identificare a soferului pentru a se intocmi procesul verbal de contraventie conform OG 2/2001 art 16 alin 1 si 6.
Va rog sa imi raspundeti daca am gresit si in cazul ca da , care este sanctiunea care poate fi aplicata.
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Amenda pentru parcare neregulamentara, caz neadevarat DMLaura DMLaura Buna ziua, Am urmatoarea problema: am primit in Decembrie proces verbal de constatare a contraventiei pentru parcare neregulamentara in municipiul Cluj ... (vezi toată discuția)
Proces verbal. amenda 1305 de la politia locala cluj pe motiv ... dyma1982 dyma1982 Proces verbal. Amenda 1305 de la politia locala Cluj pe motiv ca am \"refuzat\" sa comunic datele personale ale persoanei care a parcat neregulamentar ... (vezi toată discuția)
Parcare pe sens unic mada2113 mada2113 Am parcat pe o strada cu sens unic ,pe partea stanga unde era permis.Problema este ca , pe strada aceea era si o intersectie,iar eu am parcat dupa intersesctie ... (vezi toată discuția)