Buna ziua,
Momentan sunt in CCC1 pana in ianuarie 2014, la inceputul lunii noiembrie 2013 voi naste al doilea copil, urmand ca in lunile noiembrie- decembrie sa primesc eu cei 600 ron, in luna ianuarie sa depuna tatal actele pentru a sta el in CCC cf obligativitatii legii actuale.
Dupa ce se termina CCC1, care a fost de 2 ani cu 1200 lei indemnizatie, as vrea sa optez pentru CCC2 de un an.
Intrebarea mea este daca pot face asa si care este baza de calcul a indemnizatiei : veniturile pe ultimele 12 luni, adica indemnizatia de 1200 lei, sau se raporteaza la veniturile mele dinainte de CCC1?
Va multumesc mult pentru timpul acordat, astept cu mare interes raspunsul DVS!
1. - Daca sotul intra in CCC in ultima luna inainte de a implini copilul 2 ani dvs. trebuie sa faceti cerere de incetare a suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
- Cu aceeasi data cu care reluati activitatea veti prezenta certificat medical pentru concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) pentru cate zile mai aveti pana veti dori sa intrati in CCC2.
2. Cand veti intra in CCC2 veti opta pentru ce varianta doriti dvs.
3. - Deoarece al doilea copil se naste inainte de a se termina CCC1indemnizatia pentru CCC2 va fi egala cu indemnizatia pentru CCC1.
- Pentru ca dvs. veti avea si o perioada in care veti fi in concediu de maternitate se va recalcula indemnizatia pentru CCC2 dar dacã din calcul rezultã un cuantum al indemnizaţiei pentru CCC2 mai mic decât cuantumul indemnizaţiei pentru CCC1 atunci se acordã indemnizaţia lunarã pentru CCC2.
4. In nici un caz nu se au in vedere veniturile de dinainte de CCC1.