Am fost intr-o delegatie de la servici intr-o tara EU cu masina inchiriata de catre firma la care lucrez. Am parcat mereu in acelasi loc, langa hotel. Intr-o dimineata nu am mai gasit masina. Cand am intrebat, mi s-a raspuns ca a fost ridicata din acel loc datorita unei sarbatori locale ce avea loc in acea zi. Intrebarea este: trebuie firma la care lucrez sa suporte costul amenzii? Ce pot face pentru a-mi putea recupera banii de la firma?
nu este interzis. este parcare cu plata pe anumite intervale orare. cand masina a fost parcata acolo, nu trebuia platit. acum, cand am "discutat" cu politistul local (ma rog, cum ne-am inteles intre noi e alta poveste -> eu nu vorbeam limba lui, el nu vorbea engleza), mi-a spus ca in celalalt capat al strazii era semn cu "interzis Joia intre 5am si 3pm" datorita acestei sarbatori -> de fapt are loc "o piata" unde se strang micii meseriasi sa-si vanda / etaleze bunurile. Dar nu este ceva regulat. Am mers de foarte multe ori in aceea localitate si este prima data cand aud de asa ceva.
Daca exista acel semn pentru parcarea interzisa in ziua de joi , atunci nu are relevanta daca este vorba despre o zi de sarbatoare sau nu.
Probabil ca fii nd o zi de joi , parcarea era interzisa in interval de timp prevazut si , ca urmare, vi s-a aplicat o sanctiune.
dar nu ati raspuns si la intrebarile mele.... reluate mai jos:
......: trebuie firma la care lucrez sa suporte costul amenzii? Ce pot face pentru a-mi putea recupera banii de la firma?
Am inteles ca este o sanctiune, dar nu a fost facuta cu buna stiinta; si a fost in timpul deplasarii in interes de servici. Nu ar trebuii ca asigurarea sa asigure asa ceva?
Nu este greseala societatii , ci a dvs. Astfel incat daca angajatorul plateste amenda el se poate indrepta impotriva dvs pentru a-si recupera banii.
Angajatorul care a platit despagubirea isi va recupera suma aferenta de la salariatul vinovat de producerea pagubei, in conditiile art. 254 si urmatoarele din Codul Muncii.
Asigurarea masinii nu cuprinde si plata amenzilor.