avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Au dreptul sa te legitimeze politistii?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Au dreptul sa te legitimeze politistii?

Buna ziua, as dori sa intreb:
1. Au dreptul politistii sa vina la poarta ta sa intrebe de sotul tau si sa-l legitimeze?, pe motiv ca sunt de la emigrari? Desi politistii s-au legitimat verbal doar unul! Mentionez ca sotul este cetatean MD dar are actele in regula!
2. Mai mult imi cerea si mie actele si am refuzat pentru ca motivul invocat nu mi sa parut plauzibil (noi am avut o vizita a 2 persoane de la emigrari acum 4 ani si nu mi-a cerut actele am stat de vorba si in plus era o persoana cu care am dat un interviu care se da la ei acolo..)
3. Cu alte cuvinte eu mi-am dat seama ca acestia au mintit de ce au venit si nu am vrut sa ma legitimez. Ce parere aveti?
Cel mai recent răspuns: LUCk33ro , utilizator 20:01, 11 Decembrie 2014
Organele de politie au dreptul sa legitimeze cetatenii,tocmai pentru a preintampina situatiile in care persoane straine,domiciliaza fara forme legale,tranziteaza teritoriul national ,etc
În realizarea atribuţiilor ce îi revin, potrivit legii, poliţistul este învestit cu exerciţiul autorităţii publice si are dreptul să legitimeze şi să stabilească identitatea persoanelor care încalcă dispoziţiile legale ori sunt indicii că acestea pregătesc sau au comis o faptă ilegală.
Faptul ca politistii nu s-au legitimat, nu este in regula. Mare grija sa nu fiti victima unui abuz sau a unei talharii. Mergeti la emigrari si anuntati ce s-a intamplat.
Daca nu este vorba de suspiciunea de a fi comis infractiuni dreptul politiei se poate rezuma la verificarea dreptului de sedere.
Depinde insa de unde erau acei politisti.
De principiu si politistul de proximitate se poate informa dar asta nu inseamna ca ar avea dreptul daca legea nu prevede in mod expres.
Da, au dreptul, dar consider abuziva masura de a te legitima cand vor ei, indiferent de context.

Alte discuții în legătură

Am fost dus la secție și molestat fizic și psihic pentru că nu am prezentat actele mașinii și nu m-am legitimat. ce pot face? vă rog să mă îndrumați ppdari ppdari Aseara circulam cu masina si am trecut pe langa politie. Am parcat peste 50 de metri unde aveam treaba si au venit la mine sa imi ceara actele masinii si sa ma ... (vezi toată discuția)
Cartea de imobil m.belu m.belu Conform OUG 97/2005, deduc faptul ca trebuie sa existe carte de Imobil la asociatiile de proprietari. La asociatia din care fac parte, nu exista si am ... (vezi toată discuția)
Drept de rezidenta pe teritoriul romaniei pentru cetatenii turci delta7 delta7 Buna ziua, Sunt o persoana cu dubla cetatenie romano-turca şi pana acum am domiciliat pe teritoriul Turciei.İmpreuna cu sotul meu,care este cetatean ... (vezi toată discuția)