avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cartea de imobil
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cartea de imobil

Conform OUG 97/2005, deduc faptul ca trebuie sa existe carte de Imobil la asociatiile de proprietari.
La asociatia din care fac parte, nu exista si am de gand sa o introduc. Cred ca este o modalitate de a"disciplina" cuantumul cotelor de intretinere, functie de numarul real al celor care locuiesc in imobil !
Am citit ca asociatia de proprietari poate sa o procure de la sectia de pasapoarte(?!) a sectorului administrativ pe raza caruia se afla imobilul. Mi se pare incerta informatia aceasta, la acest moment , pentru ca nu am avut timpul necesar sa consult si alte surse de informare .
Stiu ca la multe asociatii nu exista C.I. , desi pe vremuri, era "litera de lege "respectata!
Imi puteti spune cum ati rezolvat aceasta problema a Cartii de Imobil si ce dificultati ati intampinat?
Va adresati sectiei de politie in raza careia exista blocul.....si mai specific politistului de proximitate care va are in grija.
Daca nu aveti politist de proximitate mergeti direct la sectia de politie si o obtineti de-acolo si cu aceasta ocazie aflati si cine va este politist de proximitate.
Multumesc pentru raspuns!

Voi incerca si la sectia de politie (desi serviciile de evidenta populatiei s-au separat de politie si au devenit servicii publice comunitare in subordinea primariilor) si la primarie...

Speram sa aflu rapid ceva mai de actualitate.
Inca o data si de actualitate...:)
Contactati politistul de proximitate. La fiecare bloc, la avizier, trebuie sa existe un afis cu poza lui, nume, telefon si un text despre atributiuni si diverse.
Daca este de actualitate ceea ce mi-ati spus, este in regula, il voi contacta direct la sectie, pentru ca de mult timp nu mai sunt afisate datele sale de contact.

Scuze pentru ezitarea mea in a aprecia informatia ca fiind de actualitate, dar am avut in vedere modul in care sunt organizate de ceva timp serviciile de evidenta a populatiei (anterior perioadei actuale, se obtineu C.I. direct de la aceste servicii si un lucrator de evidenta pop. avea atributii pe linie de C.I).
Informatia mea se bazeaza pe faptul ca in asociatia blocului in care locuiesc foarte des vine politistul de proximitate care mai face, impreuna cu un coleg de-al lui, controlul persoanelor care ies din bloc dimineata si cu acest prilej cere si cartea de imobil pe care o verifica.

Alte discuții în legătură

Carte de imobil gera905 gera905 Buna seara. Se poate face reactualizarea datelor locatarilor pe formularul vechi (1998) al cartii de imobil? Modelul nou de unde se ia? Trebuie instiintat si ... (vezi toată discuția)
Cartea de imobil zdnicol zdnicol Buna ziua. Va rog frumos sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare: cartea imobilului trebuie predata de fostul presedinte al asociatiei de proprietari ... (vezi toată discuția)
Decizie carte de imobil. user_ro user_ro Dacă o persoană NU a fost desemnată explicit prin decizie a adunării generale de la o asociație de proprietari, dar se ocupă de cartea de imobil i se ... (vezi toată discuția)