avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... CARTE DE IMOBIL
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

CARTE DE IMOBIL

Buna seara. Se poate face reactualizarea datelor locatarilor pe formularul vechi (1998) al cartii de imobil? Modelul nou de unde se ia? Trebuie instiintat si politistul de cartier?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 14:49, 20 Martie 2016
Reactualizarea datelor locatarilor se poate realiza pe cartea de imobil existenta
Cartea de imobil noua se poate ridica de la sectia de politie responsabila domiciliului imobilului
Si organele de politie traiesc in economia de piata reala, asa ca s-ar putea sa primiti un raspuns negativ - adica "baietii' nu mai au exemplare de carti de imobil, astfel incat au sa va sfatuiasca sa trageti la xerox, dupa un exemplar nou/vechi - nu conteaza, si sa va confectionati un exemplar de carte de imobil. Da, o sa trebuiasca sa o prezentati la politistul care raspunde de "zona" dvs., o inregistreaza la sectie si o preda unui cetatean din bloc care se va numi - reponsabiluil cartii de imobil.
Cartea de imobil e desueta, nu se mai tine carte de imobil. LEGEA nr.105 din 25 septembrie 1996 privind evidenţa populaţiei şi cartea de identitate a fost abrogata prin OUG 97/2005, republicata dupa aparitia Noului Cod Civil. Model nou nu mai exista. FINISH! Nu mai exista politist de cartier, nici politie de proximitate, nici sectoristi. Legea 230 din 2007 nu prevede asa ceva, e un prost obicei, mentinut de unii aiurea.
Politia de proximitate exista si va invit sa va informati:

[ link extern ]

Iata si o politie de proximitate din provincie:

[ link extern ] /

Cartea de imobil este inca de actualitate. Prin legislatia actuala doar s-au exclus din aceasta unele date cu privire la locatari.
Ultima modificare: Miercuri, 5 August 2015
Adriantot, moderator
Se numeste altfel, e altceva acum. Si inca ceva: Wikipedia nu e Monitorul Oficial. Daca nu exista atributii de acest gen privind "cartile de imobil" prevazute de noua lege privind asociatiile de proprietari, inseamna ca nu e de actualitate. Legea nr. 230 din 2007 a fost actualizata fara sa reia nimic din Ordonanta de urgenta nr. 97 din 2005, care e depasita moral ! Deci nu exista sanctiune daca refuzi sa prezinti la bloc datele personale ale persoanei care locuieste temporar la un apartament. Esti proprietar, ai carte funciara, ai buletin, SANATATE ! Lasati lumea in pace pe la blocuri, nu mai deranjati cu prelucrari de date personale, prilej de birfe si turnatorii ca pe vremuri. Cine garanteaza protectia datelor ??

Si inca ceva: exemplele de provincie nu sunt pentru mine. Adica eu din Capitala, din Cartierul Primaverii sa iau exemplu de la provincie, de pe un site low - cost ??

Mai bine notati-va despre protectia vietii private, asa cum spun legislatiile occidentale.
Verdict final: CARTEA DE IMOBIL e desueta. Sunt legi noi care exclud notiunea de "carte de imobil". Mai bine vedeti Legea nr. 34/2015, acestea sunt atributiile comitetului executiv la bloc, nu securisme !

Alte discuții în legătură

Normele metodologice sandukan sandukan buna ziua mai este valabil Art.12 ali II, lit g din Normele metodologice de aplicare ale Legii 230/2007 multumesc (vezi toată discuția)
Trecerea in cartea de imobil liliana81 liliana81 Buna ziua. Va rog,daca stiti ce trebuie sa transmit la asociatia de proprietari pentru a ma trece in cartea de imobil? totusi nu as vrea sa dau CNP-UL, este o ... (vezi toată discuția)
Cum aflam cine este proprietarul unui apartament din bloc costeaioan costeaioan Buna ziua. Sunt presedinte al unei asociatii de proprietari infiintate in anul 2003. Exista in bloc 2 apartamente carora nu le cunoastem proprietarii reali, ... (vezi toată discuția)