avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cartea de imobil
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cartea de imobil

Conform OUG 97/2005, deduc faptul ca trebuie sa existe carte de Imobil la asociatiile de proprietari.
La asociatia din care fac parte, nu exista si am de gand sa o introduc. Cred ca este o modalitate de a"disciplina" cuantumul cotelor de intretinere, functie de numarul real al celor care locuiesc in imobil !
Am citit ca asociatia de proprietari poate sa o procure de la sectia de pasapoarte(?!) a sectorului administrativ pe raza caruia se afla imobilul. Mi se pare incerta informatia aceasta, la acest moment , pentru ca nu am avut timpul necesar sa consult si alte surse de informare .
Stiu ca la multe asociatii nu exista C.I. , desi pe vremuri, era "litera de lege "respectata!
Imi puteti spune cum ati rezolvat aceasta problema a Cartii de Imobil si ce dificultati ati intampinat?
Inseamna ca politistul de proximitate din zona respectiva isi indeplineste atributiile cu constiinciozitate!

In seara aceasta am aflat ca Asociatia din care fac parte, a intrat acum doua luni in posesia unei copii a Cartii de Imobil, procurata de la Primaria de sector administrativ in raza caruia se afla Asociatia, intrucat Asociatia avusese o CI care a fost pierduta/ distrusa/furata(?!) in urma cu 3- 4 ani!
Fiecare Poliție (și sector )are un site.Accesați site-ul și aflați numărul de telefon.
In organigrama afișată gasiți și nume.
Va inselati!
Inscrierea in cartea de imobil este obligatorie. Aceasta se face, atat pe baza declaratiei pe proprie raspundere a proprietarului apartamentului, cat si pe baza CI sau actelor de identitate prezentate la inscrierea in cartea de imobil, pentru toti membrii de familie

Este asemanatoare, daca vreti, cu prezentarea CI la cazarea in hotel. Receptionerul nu este politist si totusi clientii hotelului trebuie sa prezinte CI.

Cartea de imobil si asociatia de proprietari sunt interfata intre proprietari, ca cetateni si politie, in partea de evidenta a populatiei.
confundati hotelul cu proprietatea...cititi legea si veti vedea unde cand si cui arati documentele de identitate.
Un politist nu te poate legitime decat daca are aceasta misiune. La asociatie nu declari pe proprie raspundere numai NUMARUL DE PERSOANE care domiciliaza acolo.
In OU nr 97/2005 evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani se prevede:
Art. 37.
(1) Organizarea activitatii de tinere a evidentei locatarilor prin cartea de imobil revine Ministerului Administratiei şi Internelor, prin unitatile de politie.
(2) Cartea de imobil se intocmeste şi se actualizeaza de catre persoana anume desemnata, cu acordul acesteia, de catre proprietarul imobilului sau de asociatia de proprietari; în cazul asociatiei de proprietari, responsabilul cartii de imobil este, de regula, administratorul sau un membru al comitetului executiv.
(3) Pastrarea, actualizarea şi utilizarea datelor din cartea de imobil de catre persoana desemnata în acest sens, conform alin. (2), se fac cu respectarea dispozitiilor Legii 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulatie a acestor date, cu modificarile şi completarile ulterioare.
(4) Responsabilul cartii de imobil are obligatia sa inscrie, pe baza actului de identitate, persoanele care domiciliaza sau au resedinta în imobilul respectiv şi sa o prezinte, la cerere, politistilor sau lucratorilor serviciilor publice comunitare de evidenta a persoanelor.
(5) Cartea de imobil se intocmeste intr-un singur exemplar, care se pastreaza la responsabilul cartii de imobil.

Art. 38.
(1) Persoanele care isi schimba domiciliul sau isi stabilesc resedinta sunt obligate sa ceara inscrierea în cartea de imobil la noua locuinta în termen de 15 zile de la mutare.
(2) Persoanele care locuiesc în imobil sunt obligate sa prezinte actul de identitate responsabilului cartii de imobil, la solicitarea acestuia, pentru actualizarea cartii de imobil.






~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de imobil gera905 gera905 Buna seara. Se poate face reactualizarea datelor locatarilor pe formularul vechi (1998) al cartii de imobil? Modelul nou de unde se ia? Trebuie instiintat si ... (vezi toată discuția)
Cartea de imobil zdnicol zdnicol Buna ziua. Va rog frumos sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare: cartea imobilului trebuie predata de fostul presedinte al asociatiei de proprietari ... (vezi toată discuția)
Decizie carte de imobil. user_ro user_ro Dacă o persoană NU a fost desemnată explicit prin decizie a adunării generale de la o asociație de proprietari, dar se ocupă de cartea de imobil i se ... (vezi toată discuția)