avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... TERMINARE CCC1 / SOMAJ / O NOUA SARCINA
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

TERMINARE CCC1 / SOMAJ / O NOUA SARCINA

Buna seara.
Cum ar trebui sa procedez in urmatoarea situatie ?
In 20 sept.’13 copilul meu a implinit 2 ani iar CCC a incetat.
Pana pe 18 Oct. sunt in preaviz(la locul de munca).
Eu acum sunt insarcinata in 12 saptamani (cu cel de-al 2 copil).

1. Cum trebuie sa procedez pentru a beneficia de somaj pana la nasterea celul de-al doilea copil ?(Aprilie 2014)
2. Care este procedura pt ca primul meu copil sa beneficieze alocatie (dupa implinirea a 2 ani)
MULTUMESC ANTICIPAT !

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:11, 6 Octombrie 2013
buna ziua,puteti sa ma lamuriti si pe mine cu legea aceea prin care parintii care au avut venituri 12 luni in ultimii 2 ani inante de nasterea copilului au dreptul la indemnizatie...faptul ca a primit "aviz favorabil " inseamna ca va fi o lege adoptata,deci copii nascuti din 2014 vor beneficia de ea?cum se vor calcula concediile de lauzie (cele 126 de zile?
multumesc
1. - Dupa avizul favorabil dat de comisiile de specialitate proiectul va intra in dezbatere in Parlament.
- Dupa ce se va publica in Monitorul Oficial vom sti daca si ce este adevarat.

2. Indemnizatia pentru concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) se calculeaza ca si pana acum, avand ca baza de calcul veniturile brute din cele 6 luni anterioare lunii in care se intra in concediu de maternitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate fanyk fanyk Voi intra in somaj la 1 noiembrie deoarece se desfiinteaza intreprinderea.Tot cam atunci trebuie sa intru in concediu de maternitate.cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Plata contributiilor la gravide bteodora79 bteodora79 Buna ziua, Sunta insarcinata in 5 saptamini si mai am somaj pina la data de 29.11.2013. Imi puteti spune, va rog, daca imi platesc eu taxele la stat, pot ... (vezi toată discuția)
Sunt in somaj si sunt insarcinata. voi beneficia de indemnizatie pentru ccc? roxana1996 roxana1996 Buna ziua, in momentul actual sunt in somaj nu am lucrat niciodata, am terminat liceul si am intrat in somaj . Intrebarea mea este daca beneficiez de ajutor ... (vezi toată discuția)