avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacerea contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacerea contractului de munca

mi s a zis sa stau in concediu 3 zile dupa care in preaviz de 15 zile...am revenit la lucru dupa cele 3 zile de concediu..dupa care mi sa spus sa ma duc acasa...sa stau in perioada preavizului acasa fara sa vin la lucru.....se poate sa procedeze asa? ma afecteaza pe mine cu ceva? as dori un raspuns ..va multumesc
Cel mai recent răspuns: andraduca , utilizator 12:43, 5 Octombrie 2013
Asa ceva este posibil numai in baza unui act scris din partea angajatorului.
In practica, unii angajatori, decid ca pe perioada de preaviz salariatul sa nu fie prezent la munca fara sa-i fie afectate drepturile.
si daca nu imi da in scris si imi spune ca nu i obligat ca nu imi trebuie...ce pot sa fac in acel moment?
In acest caz, va trebui sa mergeti la serviciu pentru a nu avea surpriza ca figurati ca absent nemotivat in pontaj.
bun si daca refuza sa vin la lucru..cum pot sa l atac in privinta asta? nu stiu exista o lege prin care angajatorul este obligat sa ma tina pe preaviz sau sa sustina in scris ca in perioada preavizului pot sa stau acasa fara sa ma afecteze...multumesc
imi puteti arata cum ar trebui sa imi scrie in cerea respectiva ca pot sa stau acasa in timpul preavizului? va multumesc

Alte discuții în legătură

Preaviz nelucrator mihaeladobrinoiu mihaeladobrinoiu Doresc sa stiu daca exista notiunea de preaviz nelucrator.Adica o societate comerciala decide sa concedieze un angajat si-i acorda cele 20 zile de preaviz pe ... (vezi toată discuția)
Preaviz 20 zile lucratoare ContSters75393 ContSters75393 Daca unei persoane i se desface contractul de munca in baza art 65(1) si i se aduce la cunostinta ca perioada de preaviz este de 20 zile lucratoare la 4 ore pe ... (vezi toată discuția)
Plata preaviz B.E.C. ARION B.E.C. ARION daca un salariat care cere somaj refuza sa se prezinte la munca pe perioada preavizului, sunt obligat sa ii platesc preavizul? (vezi toată discuția)