avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie Boala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie Boala

Va rog sa ma ajutati. cate internari in spital (sau zile internare) sunt necesare pentru ca sa-mi fie acceptat dosarul intocmit de catre medicul indreptatit, la Comisia de pensionare pe caz de boala.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:56, 5 Octombrie 2013
1. Puteti fi pensionat de invaliditate si fara nici o zi de internare sau de concediu medical daca medicul considera ca nu este necesar.

2. Legea nu prevede un minim de internari sau de zile de concediu medical inainte de emiterea deciziei medicale asupra capacitatii de munca
- In situatia in care, pentru emiterea deciziei medicale, sunt necesare investigatii sau examinari de specialitate suplimentare, medicul expert al asigurarilor sociale propune, dupa caz, prelungirea duratei concediului pentru incapacitate temporara de munca, in conditiile legii.

3. In urma examinarii clinice si analizarii documentelor medicale, medicul expert al asigurarilor sociale completeaza raportul de expertiza medicala a capacitatii de munca si emite decizia medicala asupra capacitatii de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă după 1 an și 6 luni de concediu medical cu cod 14 ma ... Myr1973 Myr1973 Dacă după 1 an și 6 luni de concediu medical cu cod 14 ma întorc la servici pt 1,,2,,,,luni,pot sa mai ies la pensie pe caz de boala? Va mulțumesc! (vezi toată discuția)
Concediu medical - pensie de invaliditate Punk_Kitty Punk_Kitty Buna ziua, Ma numesc Mihaela si as vrea sa-mi raspunde-ti la urmatoarea intrebare : In ultimul an calendaristic am acumulat un numar de 67 de zile de ... (vezi toată discuția)
Pensie pe caz de boala aleee85zah aleee85zah As dori sa stiu cum procedeaza persoana care este in concediu medical si trebuie sa se pensioneze, din cauza unui infart. Actele necesare, si unde trebuie ... (vezi toată discuția)