avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

buna ziua,situatia mea este urmatoarea.sotul meu lucreaza la negru,dar de 5 ani cotizeaza la casa de asigurari lunar,pt ai merge vechimea.intrebarea mea este daca pot lua indemnizatia de crestere a copilului.multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:01, 5 Octombrie 2013
1. - Plata contributiilor la pensie, sanatate si somaj nu este o conditie pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).
- Asadar sotul nu poate beneficia de indemnizatie pentru CCC.

2. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.)

3. Dar nu spuneti despre dvs. ce statut aveti de credeti ca nu puteti beneficia de indemnizatie pentru CCC?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lndemnizatie crestere copil fara a fi lucrat elenutza_12 elenutza_12 Buna ziua, Cum pot beneficia de indemnizatie crestere copil fara sa fiu angajata? Exista posibilitatea de a-mi plati singura contributiile sociale ? (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil zenitnove zenitnove pot sa imi achit din mana....clele 2 luni care imi lipsesc pentru a beneficia de concediu de ingrijirea copilului? (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului? elenabeica elenabeica daca imi platesc contributiile la stat pot prim, indemnizatia de crestere copil? (vezi toată discuția)