avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Carte funciara - Terenul este al meu dar totusi nu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Carte funciara - Terenul este al meu dar totusi nu apare pe acte

Buna.Am o intrebare cam interesanta.stam intro casa care este impartit pe doua.Ap 1 si Ap 2.Ap 1 are ca suprafata circa 100 mp,Ap 2 circa 150 mp.Dar in spate este un curte mare de circa 800 mp care este impartit in doua jumatate merge la ap 1 celalalt jumatate la ap 2.Deci in total are o suprafata de 1000 mp dar in cartile funciare la amandoua case apare numai suprafata pe care este construita casa suprafata de gradina nu apare nicaieri.Casele sunt ridicate de vreo 40 de ani si gradina de atunci apartine casei,este si un plan din anii 70 pe care apare frumos si gradina si impartit in doua care apartament cat mp este in totalitate.Deci legal gradina momentan nu este atribuit caselor,casa este intro zona rezidentiala,intre casa in fiecare parte si ingradit gradina de vreo 40 de ani.Deci pe hartie pamantul din mijloc este al nimanui dar in realitate este al nostru.Cu vecinul am dori sal vandem impreuna amandoua casa cu gradina fiindca asa ar avea o valoare mult mai ridicata.Cum ar trebui sa procedam ca gradina sa punem pe apartamentel nosatre ca dupa aceea sa putem vinde linistit cu actele in regula.Dupa cum am inteles trebuie sa fac o cerere catre primarie dar nu is sigur de aceea daca cineva ma poate ajuta cum sa rezolv situatia ar fi fantastic.Va multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Intabulare gradina iiulian iiulian Buna ziua, Sunt in discutii pentru cumpararea unei proprietati la tara unde proprietarii actuali au doar titlul de proprietate si urmeaza sa se intample ... (vezi toată discuția)
Intabuare in situatie de indiviziune AUREL.1945 AUREL.1945 Am sa descriu cat de simplu o disputa intre doi proprietari al aceluias imobil, fiecare cu apartamentul sau si teren total de 1843 mp, in CF-ul colectiv si ... (vezi toată discuția)
întrebare iesire din indiviziune jpgroussard jpgroussard sîntem proprietar1 si proprietar2(eu) pe o casa cu gradina de 800 mp compusa din : demi-sol un apartament plin de igrasie de aprox 70 mp(2 camere, baie, ... (vezi toată discuția)