avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Adunare generala extraordinara a proprietarilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Adunare generala extraordinara a proprietarilor

La adunarea gen. extraordinara a propriet. convocata potrivit art.!4(3) din HG 1588/2007( de cel putin 20% din membrii propriet). avand ca obiect alegerea com.. ex., este obligatorie prezenta semnatarilor convocarii? Cine conduce adunarea si cine semneaza procesul verbal, in acesr caz, tot cei care au convocat adunarea? Adunarea generala poate fi inregistraata cu acordul majoritatii pentru ca pe baza acestei inregistrari sa poata fi completat ulterior procesul vebal evitandu-se astfel omisiuni. sau neconcordante?
Cel mai recent răspuns: tomasso , utilizator 01:14, 15 Octombrie 2013
Ca sa se stranga cele 20% semnaturi a existat un personaj, un comitet, care s-a ocupat de aceasta chestiune. Nu este obligatoriu, adica nu scrie in lege ca cei 20% care au semnat sa fie si prezenti, dar este logic ca daca ei au vrut ceva....sa si participe la luarea acelei hotarari.
Nu e o joaca!

AG, daca s-a convocat legal, ea urmeaza aceeasi cale ca si o AG convocata de comitet, numai ca o conduce una din persoanele care a luat initiativa si semneaza comitetul nou ales, daca a fost ales, probabil la reconvocata.
Amanarea ei, la prima convocare, din lipsa de cvorum, o face cel care conduce AG respectiva.

Ce inseamna "inregistrare"?

1-Adunarea extraordinara este condusa fie de repprezentantul legal al asociatiei in persoana presedintelui de asociatie,fie de catre aceia care au inteles sa convoace sedinta
2-Ordinea de zi ,discutiile si mai ales semnaturile participantilor la adunarea generala se consemneaza in timpul sedintei in registrul special numerotat
Nu este legal prevazut inregistrarea discutiilor si transcrierea ulterioara ,mai ales ca in acest mod nu se mai pot consemna si semnaturile participantilor
In trecut ne-am confruntat cu situatia de murdarire a registrului in care se consemneaza succesiv si cronologic discutiile adunarilor generale
Presedintele in functie a decis transcrierea discutiilor si anexarea paginilor in registru
La un control al inspectorilor din primarie,acestia au atentionat incalcarea normei in vigoare care prevede obligatoriu ca atat sedintele adunarii generale cat si ale comitetului executiv se realizeaza in timpul sedintei in registrul special
Da, inregistrare audio ;concomitent cu redactarea(pt. a nu fi denaturata) a p.v.de catre unul din semnatarii convocarii presupun. .Alt aspect , un proprietar membru a solicitat prin cerere adminstratorului (numai el are cheile } sa fie inscris in tabelul cu semnatarii convocatorului care se afla afisat la avizierele asociatiei, doar cu 5 zile inaintea datei stabilite;admin. a aprobat cererea.!
La adunarea extraordinara au semnat prezenta 5 membri propriet. pe tabelul de prezenta din registrulul de procese verbale ale A.G. ,3 dintre ei semnatari ai convocarii A.G..A fost intocmit p.v.-ul Adunarii in care s-a consemnat ca din cauza lipsa cvorum,aceasta, in mod legal si statutar a fost suspendata si reconvocata pste o saptamana .P.v.-ul Adunarii a fost semnat de un singur membru proprietar semnatar al convocarii dintre cei prezenti (3). Este legala reconvocarea A.G. daca se afiseaza si anuntul cu data reconvocarii si apoi se face dovada convocarii tuturor propriet.?
Da, este legala.

Alte discuții în legătură

Nerealizarea convocarii tuturor proprietarilor la a.g.p. in termenul ... gambette gambette Nerealizarea convocarii tuturor proprietarilor la A.G.P. in termenul prevazutprevazut de lege este de natura a conduce la anularea procesului de convocare? (vezi toată discuția)
Convocare adunare generala dumitru suiu dumitru suiu Buna seara . A fost organizata o adunare generala extraordinara in cadrul unei asociatii de proprietari . Un grup de initiativa ,a adunat semnaturi ,a ... (vezi toată discuția)
Interpretare articol de lege tomasso tomasso Va retin atentia la art.25 pct.4 din legea 230/2007 care prevede ca:\\" Hotararile a.g. se consemneaza in registrul de procese verbale al asociatiei de ... (vezi toată discuția)