avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Interpretare articol de lege
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Interpretare articol de lege

Va retin atentia la art.25 pct.4 din legea 230/2007 care prevede ca:" Hotararile a.g. se consemneaza in registrul de procese verbale al asociatiei de proprietari, se semneaza de catre toti membrii comitetului executiv......".Se pare ca legea nu distinge comitetul. ex.care trebuie sa semneze, in cazul in care o adunare generala alege un alt com. ex. fata de cel care a convocat-o ( adunarea generala)
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 09:05, 12 Ianuarie 2014
Ba legea distinge, dar dv. nu distingeti problema de timp.

In cadrul unei AG o incepe un comitet (fostul) si o termina altul (viitorul, tocmai ales).
Vrasazica va fi semnat de comitetul nou ales si care are si menirea legala sa puna in aplicare hotararile care eventual s-au luat in aceasta AG si scrise in PV.
Dar in situatia cand adunarea generala se inchee fara a se lua nici o hotarare ?
Ramane cum am zis... :)
@tomasso,
Atunci cand proprietarii se intalnesc intr-o adunare generala, cei prezenti constata in primul rand daca adunare generala este statutara, daca indeplineste numarul minim de participanti. In functie de aceasta se pot lua doua hotarari;
- se reconvoaca adunarea generala
- se constata ca adunare generala este statutara si se desfasoara legal.

In primul caz se stabileste data reconvocarii...
In cel de-al doilea caz se trece la desfasurarea adunarii cu ordinea de zi prezentata in anunt
In cursul desfasurarii adunarii generale se discuta si se iau anumite hotarari. Se poate hotari chiar si amanarea luarii unor hotarari pentru urmatoarea adunare...
Asa ca orice adunare generala trebuie sa aiba o finalitate consemnata in procesul verbal intocmit in cursul desfasurarii acestei adunari.
Practicanti ai dreptului sustin ca membrii comitetului aflati in functie care convoaca adunarea pe care o si conduc chiar daca este ales un nou comitet pe parcursul lucrarilor ei sant cei care trebuie sa semneaze hotararile in registrul de procese verbale....

Alte discuții în legătură

Adunare generala extraordinara a proprietarilor tomasso tomasso La adunarea gen. extraordinara a propriet. convocata potrivit art.!4(3) din HG 1588/2007( de cel putin 20% din membrii propriet). avand ca obiect alegerea ... (vezi toată discuția)
Drepturile proprietarilor tomasso tomasso In debutul adunarii generale un membru al asociatiei refuza sa semneze tabelul de prezenta motivand ca va semna la sfarsitul adunarii, imediat presedintele ... (vezi toată discuția)
Proces verbal pentru aplicarea penalitatilor Lizzy Lizzy Buna ziua! In urma mai multor discutii cu Presedintele Asociatiei si Administratora, dupa repetate randuri in care mi-a fost refuzat acest pv, l-am primit. ... (vezi toată discuția)