In debutul adunarii generale un membru al asociatiei refuza sa semneze tabelul de prezenta motivand ca va semna la sfarsitul adunarii, imediat presedintele aplica masura putinitiva, i se interzis sa ia la cuvantul in adunare.lucru consemnat in procesul verbal al adunarii generale a proprietrailor.!!!..
Interventie moderator!
Pentru a se intelege ce vreti sa spuneti, va rog sa nu mai prescurtati exagerat.
Mai degraba este o nentelegere a felului cum decurge A.G. si ar trebui lamurit de la inceput felul cum va decurge sedinta A.G.
La noi in asociatie la seditele A.G se discuta fiecare punct de pe ordinea de zi si se voteaza separat fiecare punct si la urma sedintei se semneaza p.v . de cei prezenti .
Legislatia nu prevede semnarea vreunui tabel la inceputul sau la sfirsitul adunarii generale.
Daca presedintele nu a stiut asta, a obtinut un rezultat pe masura nestiintei sale.
Prezenta la adunarea generala se face simplu prin numarare si se consemneaza in procesul verbal de cel care-l intocmeste chiar in timpul sedintei.
In functie de numarul acestora si-al imputernicirilor, presedintele declara adunarea statutara sau o suspenda si-anunta reconvocarea la data de..., ora...
La sfarsitul sedintei, acest proces verbal se semneaza numai de membrii comitetului executiv si nu de toti participantii la adunarea generala.
Cum se spune " paza buna trece primesdia rea "" . Cu ani in urma am avut surpindrea sa constat ca s-a incheiat o A.G . doar pe registrul de sedinte iar in realitate nu a avut loc , mai exat a fost o adunare adhoc si s-a hotarat un lucrare si de atunci am cerut ca la fiecare sedinta sa se treaca cei prezenti la A.G pentru a nu putea fi masluite sedintele AG.
eu am facut un tabel cu proprietari si rubrici de prezenta la sedinte la inceputul registrului de procese verbale...
astfel daca vine un vecin ce "comenteaza" ii arat la cate sedinte a participat...:rtfm: