avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proces Verbal Invalid/Valid Buna ziua, La Adunarea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proces Verbal Invalid/Valid Buna ziua, La Adunarea ...

Proces Verbal Invalid/Valid

Buna ziua,

La Adunarea Generala, proprietarii care au venit, au dat semnatura de prezenta iar in Procesul Verbal s-au consemnat punctele care s-au dezbatut si votat.

Exista persoane care contesta validitatea Procesului Verbal/al punctelor votate, intrucat nu exista inca un rand de semnaturi al votantilor la subiectele dezbatute/votate pe Procesul Verbal.

Este valid acest Proces Verbal/punctele dezbatute si votate, pentru ca Comitetul Executiv sa inceapa implementarea lor?

Multumesc,
Dan Dumitrel

Ultima modificare: Luni, 26 Iunie 2023
dan.dumitrel, utilizator
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 18:36, 30 Iunie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Participantii la adunarea generala au asigurat cvorumul legal necesar ?
Daca a existat cvorum atunci hotararile adunarii generale pot fi concretizate de catre echipa manageriala a asociatiei de proprietari
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prin faptul că procesul verbal de ședință nu a fost semnat după consemnarea sa în registrul unic de procese verbale, nu există dovada că ( discutând despre prima convocare ) cvorumul a fost menținut până la sfârșitul sedinței, însă potrivit art. 52 din legea 196/2018 numai instanța poate să dispună suspendarea de la executare a hotărârilor adoptate.
Ultima modificare: Marți, 27 Iunie 2023
robert1958, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
La sedintele adunarii generale nu exista posibilitatea sa faci un proces verbal atunci la sfarsit si sa semneze toti.
In mod normal la inceput ii puneti sa semneze pe lista de prezenta pe masura ce apar.
Daca nu luati semnaturile cum apar la sfarit nu ma aveti ce lua. Oameni vin si stau cat vor si pleaca singuri sau in grupuri treptat , adica pe rand sau toti odata. Se pot certa lua la bataie etc dupa cum s- amai intamplat si pe motive care nu au legatura cu sedinta(footabal etc).
Discutati ce doriti si la sfarsit un membru administratorul sau presedinte sau cine doriti dv face un proces verbal in care treceti ce s-a discutat si ce s-a hotarat.
Semneaza comitetul si atasati lista de prezenta.
Oamnenii vii si pleaca dupa cum vor si nu pot fi opriti.
Procesul verbal e legal si nu mai trebuie un rand de semnaturi. Mereu se gaseste cate un constatator care vrea el sa zica daca hai sa intrebam pe toti s sa semneze cine vrea in speranta ca majoritatea nu vor fi de acord ca si el sau ca asociatia va renunta la punctul ala.
Ultima modificare: Joi, 29 Iunie 2023
Nivea, utilizator

Așa cum am arătat anterior, procesul verbal al adunării generale se semnează la sfârșitul ședinței, după consemnarea acestuia în registrul unic

Semnarea PV la începutul ședinței nu reprezintă decât semnarea listei de prezență iar dacă pe parcursul ședinței pleacă o parte dintre participanți astfel încât corumul de ședință, discutând despre prima convocare, nu mai este îndeplinit ședința se suspendă și se reconvoacă la o dată ulterioară.

Totodată,

„ Instanța mai constată că, astfel cum se arată și în cuprinsul răspunsului la întâmpinare, hotărârea nu a fost semnată de către toți membrii prezenți ai adunării generale astfel cum prevede art. 49 alin. 5 d__ Legea 196/2018, având în vedere că tabelul cu semnături se află la începutul procesului-verbal, semnificând doar prezența la acea adunare, iar nu și însușirea de către aceste persoane a celor consemnate ulterior tabelului. Semnarea hotărârii de către membrii prezenți presupune semnarea acesteia după consemnare a celor hotărâte, astfel că în mod logic semnăturile ar trebui să se regăsească la sfârșitul înscrisului, deoarece prin aplicarea semnăturii se atestă realitatea celor consemnate anterior, fiind astfel un mod prin care membrii prezenți exercită controlul asupra aspectelor ce au fost menționate în cuprinsul hotărârii”.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reconvocare adunare generala ruxyradu ruxyradu in urma unor altercatii intre mai multi participanti la adunarea generala a asociatiei de proprietari, procesul verbal al acesteia a fost rupt (distrus). ... (vezi toată discuția)
Participantii la sedinta a.g. - unii pleaca in timpul sedintei ! cavallis cavallis Am si eu o nelamurire. In legea asociatiei de proprietarii nu am gasit acest caz al nostru. Se convoaca sed.AG, se intruneste nr.celor prezenti, AG e ... (vezi toată discuția)
Ședință adunare generală re_convocată bună ziua am o întrebare ... ZDantes ZDantes Ședință Adunare Generală re/convocată Bună ziua Am o întrebare cu privire la legea 196/2018, mai precis cu privire la convocarea, respectiv ... (vezi toată discuția)