avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... participantii la sedinta A.G. - unii pleaca in timpul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

participantii la sedinta A.G. - unii pleaca in timpul sedintei !

Am si eu o nelamurire.
In legea asociatiei de proprietarii nu am gasit acest caz al nostru.
Se convoaca sed.AG, se intruneste nr.celor prezenti, AG e staturara si incep dezbateriile pe puncte. Pe parcursul sed.AG, cativa prop.pleaca de la sedinta, pe motive personale fara sa anunte plecarea, si cei ramasi la sedinta sunt sub 50+1 din totalul prop.a asociatiei...insa pana sa se declare sedinta nestatura ca nu mai sunt participanti destui, intre timp apar la sedinta alti proprietari si nr. participantilor devine 50+1.
Sedinta AG este statutara in continuare, discutarea si votarea ordinei de zii este legala? sau trebuie sa convocata alta sedinta?
Cel mai recent răspuns: valitinu , utilizator 12:53, 24 Octombrie 2011
Punctele de pe ordinea de zi votate cu cvorumul statutar sunt legale, in rest nu conteaza daca un proprietar este inlocuit de altul.
Este legala daca la votarea hotararilor aduse in adunare generala ordinara este cvorumul de 50+1 dintre toti proprietari iar la votarea hotararilor luate in adunarea generala extraordinara voteaza cati sunt prezenti daca au fost instiintat toti proprietari despre sedinta..
a fost AG convocata ca au inceput sa apara probleme si trebuiau lamurite, fiind cvorum din prima, doar ca unii nu lea convenit ce se discuta spre aprobare si au plecat (probabil crezand ca nu o sa mai fie cvorum si sedinta se anuleaza sau amana, cred)...insa au venit altii si astfel sa discutat in continuare.
E ok ca nu am pierdut timpul degeaba cu discutii si votari, de dupa cei care au "fugit" din sedinta.
Insa daca la PV de AG sa anexat un tabel cu exprimare vot, pot sa voteze acolo si cei care nu au participat (cei absenti) la sedinta? ca doar e anexa tabel.
Legal,ordinea de zi si problemele care fac obiectul AG se inscriu in registrul special.
La inceputul AG ,normal se face prezenta,pentru a se constata daca exista sau nu intrunit cvorumul
PV al AG este obligatoriu sa contina semnaturile acelora care au votat subiectele din ordinea de zi
Nu este legal ca PV sa fie semnat de proprietarii care nu au fost prezenti la AG
Procesul verbal incheiat cu ocazia adunarii generale se semneaza doar de membrii comitetului executiv si nu de toti participantii la adunare. Nu trebuiesc tabele nominale cu vot, semnaturi s.a.m.d. Tabel nominal se poate face inainte de adunarea generala in vederea convocarii acesteia, fara insa a fi obligatorie aceasta procedura daca se aduce la cunostinta
convocarea adunarii genmerale prin anunt afisat la avizierul asociatiei.
Cititi cu atentie legea 230/2007 pentru a va lamuri:
Art. 25. -
(1) Pentru adoptarea hotărârilor în adunarea generală a asociaţiei de proprietari, se vor avea în vedere următoarele:
(4) Hotărârile adunărilor generale se consemnează în registrul de procese-verbale al asociaţiei de proprietari, se semnează de către toţi membrii comitetului executiv şi se comunică, în scris, tuturor proprietarilor.

Alte discuții în legătură

Reconvocare adunare generala ruxyradu ruxyradu in urma unor altercatii intre mai multi participanti la adunarea generala a asociatiei de proprietari, procesul verbal al acesteia a fost rupt (distrus). ... (vezi toată discuția)
Adunare generala extraordinara a proprietarilor tomasso tomasso La adunarea gen. extraordinara a propriet. convocata potrivit art.!4(3) din HG 1588/2007( de cel putin 20% din membrii propriet). avand ca obiect alegerea ... (vezi toată discuția)
Buna seara. pentru ca in lege , despre ag spune ca: '' (4) proprietarii ... vali m vali m Buna seara. Pentru ca in lege , despre AG spune ca: \'\' (4) Proprietarii sunt anunțați, prin afișare la avizier și pe bază de tabel nominal convocator ... (vezi toată discuția)