avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proces Verbal pentru aplicarea penalitatilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proces Verbal pentru aplicarea penalitatilor

Buna ziua!

In urma mai multor discutii cu Presedintele Asociatiei si Administratora, dupa repetate randuri in care mi-a fost refuzat acest pv, l-am primit. Mie mi se pare un fake deoarece stiu ca trebuie sa se intruneasca un cvorum statutar. Procesul verbal mentioneaza ce au decis cei din comisia de cenzori sau..nici nu stiu exact cine e dl mentionat in acest pv cum ca ra fi luat respectiva decizie. Nu ar trebui sa scrie si numele proprietarilor care au luat parte la adunare si semnaturile dumnealor?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 19:08, 6 Iunie 2009
Fiti mai explicita. Ce ati solicitat si ce ati obtinut?
Normele de aplicare a legii 230/2007 precizeaza :
Art. 17. -
(1) Comitetul executiv al asociaţiei de proprietari are următoarele atribuţii:
j) stabileşte sistemul propriu de penalizări al asociaţiei de proprietari pentru restanţele afişate pe lista de plată ce privesc cheltuielile asociaţiei de proprietari, conform prevederilor legale;

Acest sistem propriu se discuta si se stabileste intr-o sedinta a comitetului executiv si decizia respectiva se consemneaza in registrul de procese verbale. Semneaza membrii comitetului care sunt prezenti si au luat decizia . Comitetul executiv poate lua decizii daca sunt prezenti jumatate plus unu din membrii comitetului (format de obicei din 3-5-7-9 proprietari alesi de adunarea generala)
Daca in adunarea generala se discuta modificarea acestui sistem de penalizari, hotararea luata se consemneaza in registrul de procese verbale. Acest proces verbal se semneaza de catre toti membrii comitetului executiv , conform legii, si nu de proprietarii participanti la adunarea generala.
Adunarea generala poate lua hotarari daca sun prezenti 50%+1 din proprietari la prima convocare sau indiferent de nr proprietarilor in adunarea generala reconvocata.
Cele aratate de @adriantot arata o procedura normala in toate asociatiile. Banuiesc ca la dvs. in asociatie este o anume bulibaseala pe aceasta tema, mai mult nici dvs. nu stiti ce sa cereti. Trebuie cerut clar modul defalcat de calcul al penalizarilor aplicate si pe ce se bazeaza - hot. Com. Ex., AG. Daca ati fi participat la AG, acum ati fi stiut, insa observ aici si faptul ca asociatia dvs. nu afiseaza pe listele de plata elementele absolut obligatorii:
- data afisarii listei de plata;
- termenul de plata;
- scadenta;
- valoarea procentului de majorare;
- in baza carei hotarari se aplica majorari;
- termenul de contestare a chelt. din lista de plata;
Acum pe ce sunteti suparata mai mult? Daca asociatia umbla cu bulibaseli, s-ar putea sa aveti castig de cauza intr-un eventual proces cu asociatia. Judecatoria cere intotdeauna Procesul-verbal al AG in care s-au aprobat cele de mai sus. La noi in asociatie este o practica curenta ca atunci cand apelam la justitie, dosarul de chemare in judecata cuprinde toate aceste elemente, altfel se lungesc termenele si cate 2 ani...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitatea intocmirii proceselor verbale GHEORGHIAN GHEORGHIAN Este legal ca procesul verbal de la adunarea generală cât şi cele lunare întocmite pe calculator şi apoi semnate de comitetul executiv, ... (vezi toată discuția)
Cine semneaza procesul verbal la adunarea generala? severinvlad severinvlad Am intalnit doua situatii diferite cu privire la semnarea procesului verbal al Adunarii Generale: intr-un caz procesul verbal era semnat de toti proprietarii ... (vezi toată discuția)
Interpretare articol de lege tomasso tomasso Va retin atentia la art.25 pct.4 din legea 230/2007 care prevede ca:\\" Hotararile a.g. se consemneaza in registrul de procese verbale al asociatiei de ... (vezi toată discuția)