avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legalitatea intocmirii proceselor verbale
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legalitatea intocmirii proceselor verbale

Este legal ca procesul verbal de la adunarea generală cât şi cele lunare întocmite pe calculator şi apoi semnate de comitetul executiv, îndosariate în bibloraft, s au este obligatorie întocmirea acestora într un registru de procese verbale numerotat în conformitate cu prevederile Legii 230/ 2007
Imi exprim parerea ca daca ele sunt redactate si semnate, atunci se pot gasi sub orice forma indosariate, fie in caiet, fie in biblioraft.
In ultima varianta ar trebui si un opis completat cu pixul pe masura ce dosarul de PV este completat.
Atat PV ale adunarii generale cat si cele ale comitetului executiv se consemneaza in registrul special,in ordine cronologica pentru proprietarii care nu sunt membri ai asociaţiei de proprietari.
L nr 230/2007 ART. 25

(4) Hotărârile adunărilor generale se consemnează în registrul de procese-verbale al
asociaţiei de proprietari, se semnează de către toţi membrii comitetului executiv şi se
comunică, în scris, tuturor proprietarilor.

ART. 30 (3) Deciziile comitetului executiv se consemnează în registrul de decizii al
comitetului executiv.


In trecut am avut situatia redactarii pe calculator a unei hotarari a adunarii generale, in baza ciornei intocmite in sedinta.
Urmare unui control al serviciului din primarie,inspectorii au apreciat ca forma tehnoredactata nu intruneste conditiile legal prevazute,nu este semnat in original in continuarea discutiiilor de catre participantii la adunarea generala,motiv pentru care acestia au dispus reconvocarea adunarii,au participat la sedinta ocazie cu care sefa serviciului a subliniat obligativitatea ca PV sa fie intocmit in forma olograf,,obligatoriu in registru numerotat,iar la final sa fie consemnate in original semnaturile participantilor
Ultima modificare: Duminică, 28 Iulie 2013
ynocentta, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ynocentta a scris:
Atat PV ale adunarii generale cat si cele ale comitetului executiv se consemneaza in registrul special,in ordine cronologica pentru proprietarii care nu sunt membri ai asociaţiei de proprietari.

Cum adica pentru nemembri!? Dar pentru membri?

Procesul verbal se intocmeste, se scrie direct in timpul desfasurarii adunarii generale, asa cum prevede legea, in registrul de procese verbale. Numai la adunarea generala de constituire acesta se semneaza de toti participantii. La celelalte adunari generale, dupa infiintarea asociatiei, aceste procese verbale se semneaza numai de membrii comitetului executiv.
Si procesele verbale intocmite in sedintele de comitet se consemneaza in timpul sedintei direct in registrul de procese verbale si se semneaza de membrii comitetului executiv care participa la acea sedinta.
Procesele verbale folosesc asociatiei, membrilor si nemembrilor asociatiei, sunt solicitate in instanta s.a.m.d.

Atat dupa adunare generala cat si dupa sedintele de comitet se pot redacta pe calculator numai hotararile sau deciziile luate, asa cum au fost consemnate in procesul verbal. Aceste hotarari si decizii se aduc la cunostinta tuturor proprietarilor prin afisare, fluturasi...
Legea nu prevede aducerea la cunostinta proprietarilor a procesului verbal ci doar a hotararilor luate si de aceea se poate face un extras di PV care sa contina numai hotararile fara intreaga desfasurare a adunarii generale asa cum se consemneaza in PV.
Ultima modificare: Duminică, 28 Iulie 2013
Adriantot, moderator
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie primarie deltady deltady Buna seara, La blocul unde locuiesc, un vecin a considerat, in urma unei discutii verbale, ca e mai practic sa faca o reclamatie la primarie, decat sa faca o ... (vezi toată discuția)
Sedinta adunare generala Bobu_M Bobu_M La inceperea sedintei de la adunarea generala a asociatiei pentru anul 2013, au fost alesi 3 membrii din asociatie pentru redactarea procesului verbal. Dupa ... (vezi toată discuția)
Registru unic asociatie de proprietari doina99 doina99 Buna ziua! Va rog sa mi spuneti daca registrul unic al asociatiei de proprietari poate fi inlocuit cu un dosar in care sunt trecute pv urile adunarilor ... (vezi toată discuția)